Kom i form til sommeren

Kom i form til sommeren. Går du med vyer om å komme i form til sommeren? Lær mer om hva og hvordan du skal trene for å være i form når sommeren er her.

Hvordan komme i form til sommeren

Det er noen få måneder igjen til sommeren, og det er mer nok tid til å komme i form på med effektive måter å trene løping. Selv om formnivået ikke er det beste, kan du trene løping effektivt for å ha best mulig treningsutbytte og på samme tid beholde motivasjonen oppe. Gjennom effektiv løpetrening med lav, moderat og hard intensitet, vil du ha de beste forutsetningene for å komme i toppform til sommeren.

Kom i form til sommeren med utgangspunkt i eget formnivå

Ved å ta utgangspunkt i eget formnivå hard du det beste utgangspunktet for å best mulig formutvikling, og redusert risiko for skader. Med utgangspunkt i eget formnivå trener du deg gradvis opp i takt med at kroppen din blir sterkere. Er du usikker på eget formnivå? Ingen problem. Gjennomføre 2-3 ukers trening med moderat intensitet, for å se hvordan du ligger an med tanke å komme i form til sommeren. Det vil gi deg en god pekepinn hvordan formen din er.

Ha en gradvis økning i treningsmengde og intensitet

Er du helt utrent, kan det hende du bør gå og jogge den første tiden, inntil kroppen blir sterkere og tåler økt belastning. Ha en gradvis økning i treningsmengde og intensitet som til enhver tid passer deg. Du skal hele tiden ha full kontroll på treningsøktene. Har du problemer med å fullføre eller opprettholde intensiteten du løper med, trener du sannsynligvis for hardt. Da kan du korte ned på treningsøktene og senke intensiteten.

Kom i form til sommeren med rolig løping

Å trene løping med lav intensitet øker fettforbrenningen din, spesielt dersom du løper lenger turer. Dette er løping som blir gjennomført i et tempo som ikke er hardere enn at du kan snakke vanlig. Dette er noe de aller fleste greier å gjennomføre, og kan være smart å starte med når du skal komme i form til sommeren.

Kom i form til sommeren med kortintervall

Kortintervall kan være en effektiv og skånsom måte å komme i form på både for nybegynnere og mer erfarne løpere. Kortintervaller lar deg trene opp hurtighet, styrke og utholdenhet, og relativt kort varighet på treningsøktene gjør at belastningen blir mindre og du restituerer raskere. Det reduserer risikoen for at du blir skadet. Kortintervaller kan vare alt fra noe få sekunder til 1-2 minutt, med tilpassede pauser mellom hvert intervall. Gjennomføre kortintervaller hver eller annenhver uke.

Kom i form til sommeren med restitusjon

Når du trener løping vil du ha behov for restitusjon i etterkant av treningsøkta. Hvordan du restituerer og at du restituerer tilstrekkelig, vil være helt avgjørende for at du skal komme i toppform til sommeren. Det er når du restituerer at kroppen blir sterkere, raskere og mer utholdende. Se på restitusjon som bonus på all treningen du har gjennomført.

Kom i form til sommeren

Å komme i form til sommeren er enklere enn du kanskje tror. Glem det du har hørt om at løping til du får blodsmak i munnen er det som gjelder for at du skal komme i form. Kom heller i form til sommeren med løping som til enhver tid er i takt med at kroppen blir sterkere. Ikke tren hardere enn at du har full kontroll på intensiteten, og gjerne kunne ha løpt et par intervaller til når treningsøkta er gjennomført. Nyt hviledagene mellom hver treningsøkta i trygg forvissning om at det er når du restituerer at du blir i bedre form. Sørg for å trene regelmessig og la formen komme til deg.

Relaterte artikler:

Komme i gang med trening

Treningen som er enkel å komme i gang med

Om forfatteren

Legg inn kommentar