Kom i form på kort tid

Kom i form på kort tid. Lær mer om hvordan du kan komme i form på kort tid med effektiv og målrettet løpetrening.

Hvordan komme i form på kort tid

Løping er en effektiv treningsform som du kan komme i form med på relativt kort tid. Ved å kombinere løpetrening med lav, moderat og noe hard intensitet, kan du øke din aerobe kapasitet og bli sterkere, raskere og mer utholdende.

Kom i form på kort tid med å løpe med lav intensitet

Hovedvekten av treningen du skal gjennomføre bør være med lav intensitet. Dette er trening som ikke skal være med høyere intensitet enn at du kan snakke vanlig mens du løper. Så mye som 80 prosent av den totale treningsmengden eller mer, bør være med denne intensiteten. Løping med lav intensitet kan bidra til å øke fettforbrenningen din og gjøre deg mer utholdende. Trening med av intensitet fordeler du jevnt utover i uka, i mellom annen trening med moderat til hard intensitet.

Kom i form på kort tid med å trene med moderat til hard intensitet

Trening med høyere intensitet kan bidra til å gjøre deg raskere, og kan øke evnen til å holde et høyere tempo over tid. Løpetrening med med moderat intensitet vil også bidra til at det blir mindre anstrengende å løpe med lavere intensitet, og at du kan holde en høyere fart uten at intensiteten nødvendigvis er høyere. Trening med høyere intensitet kan være intervalltrening, tempotrening, fartslek, eller andre former for løpetrening som vanligvis blir gjennomført med høyere intensitet.

Kom i form på kort tid

Sørg for å variere løpetreningen, og ha en gradvis progresjon med tanke på hvor mye du trener og med hvilken intensitet. En forutsetning for å komme i form på kort tid er at du sørger for tilstrekkelig med restitusjon, slik at kroppen får tid til å hente seg inn igjen. Dersom du synes det er krevende å gjennomføre trening med høyere intensitet, kan gjennomføre kortintervall. Progressive kortintervaller kan gjennomføres på relativt kort tid, men er likevel en effektiv form for intervalltrening.

Relaterte artikler:

Hvordan komme enkelt i form

Kom i form på 8 uker

Om forfatteren

Legg inn kommentar