HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Kom i form med jogging

Lær mer om hvordan du kan komme i form med jogging, hvor mye du skal jogge og med hvilken intensitet.

Hvordan komme i form med jogging

Jogging kan være en effektiv måte å komme i form med, og kan også gjøre det enklere for nybegynnere å komme i gang med trening. For nybegynnere som har liten eller ingen erfaring med løping fra før av, kan korte joggeturer med lav intensitet være overkommelig trening for de aller fleste. Å kombinere jogging med raske stigningsløp, kan bidra til at du i tillegg til å bli mer utholdende, også blir raskere til å løpe.

Kom i form med jogging med lav intensitet

Hvis du synes det er vanskelig å definere hva som er jogging, kan du jogge i et tempo der du kan snakke helt vanlig. Løper du etter puls, vil det si en puls om veksler mellom 50-65 prosent av makspuls. For utrente kan det være krevende å holde pulsen så lavt, selv i et lavt tempo. Da kan løsningen være å kombinere jogging med rask gange, inntil formen blir bedre, slik at du kan jogge kontinuerlig over stadig lenger perioder. Jogging skal være med lav intensitet, og ikke være altfor anstrengende.

Kom i form med korte joggeturer

Ta utgangspunkt i eget formnivå og gjennomføre 2-3 korte joggeturer i uka. Øk lengden på joggeturene gradvis fra uke til uke, om mulig. Det kan være uker der du ikke skal øke treningsmengden, og kanskje også gå ned på hvor mye du jogger. Det er helt normalt og viktig for at du skal få tilstrekkelig med restitusjon.

Kom i form med jogging

Jogging skal være lystbetont og ikke altfor krevende. Er du i form, kan du bruke jogging som restitusjonstrening, som alternativ til fullstendig hvile. Som nybegynner kan jogging være en inngang til løping, der du senere også gjennomfører trening med høyere intensitet.

Relaterte artikler:

Kom i form med effektive måter å trene løping

Jogging for nybegynnere

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Av Spurt

HØSTTURER!

OPPTIL 40% RABATT!