Klassisk Tabbouleh salat

Lær hvordan du kan lage en klassisk Tabbouleh salat med urter, Bulgur fullkorn, persille, mynte og sitronsaft.

Gir 4 porsjoner
Tidsbruk: 30 minutter

Denne klassiske bulgursalaten inneholder like mange urter som noe annet. Bulgur, et fullkorn, koker ferdig relativt raskt på bare 10 til 20 minutter. Generøse porsjoner med persille, mynte og sitronsaft tilfører fersk smak. Hvis du føler behov for noe ekstra protein, kan du toppe salaten med et hardkokt egg.

Ingredienser

½ kopp finmalt eller mellomgrov bulgur
1¼ kopp kokende vann
1⁄3 kopp eller mer ekstra virgin olivenolje
¼ kopp eller mer sitronsaft
Salt og malt svart pepper
1 kopp grovhakket persilleblader
1 kopp grovhakkede friske mynteblader
1 kopp erter eller fava bønner (frosne går fint; skyll dem under kaldt vann for å tine)
6 reddiker, hakket
½ kopp hakket vårløk
2 tomater, hakket
6 svarte oliven eller mer, hakket

Slik gjør du

Bløtlegg bulguren i det kokende vannet, ha jeg mer om nødvendig. Kok i 10 til 20 minutter, avhengig av grovhet, eller til de er møre. Hvis det gjenstår noe vann når bulgur er ferdig, legg bulguren i en fin sil og trykk den ned, eller press den i en klut. Vend bulguren med oljen og sitronsaften og dryss over salt og pepper etter smak. Du kan lage bulgur til ett døgn i forveien, deretter dekk til og sett i kjøleskap. Rett før du er klar til å spise, tilsett persille, mynte, erter eller fava bønner, reddiker, vårløk, tomater og oliven, hvis du bruker. Vendt forsiktig og smak til med krydder. Tilsett mer olje eller sitronsaft etter behov.

Næringsinnhold

280 kalorier, 26 g karbohydrater, 8 g fiber, 6 g protein, 19 g fett totalt, 2,5 g mettet fett, 208 mg natrium.

Relaterte artikler:

Rødbeter med avokado og appelsin

Cantaloupe og agurksalat

Om forfatteren

Legg inn kommentar