OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

+10% EKSTRA MED RABATTKODE OK10

*SPAR 20% PÅ ALLE JAKKER MED KODEN JAK2020-50% RABATT!

Kjerringråd urinveisinfeksjon

Selv om urinveisinfeksjon tradisjonelt behandles med antibiotika, finnes det mange kjerringråd som både kan behandle og forebygge.

Hva er en urinveisinfeksjon?

En urinveisinfeksjon er en infeksjon som påvirker hvilken som helst del av urinveiene, inkludert nyrer, urinleder, blære eller urinrør. Bakterier fra tarmen er den vanligste årsaken til urinveisinfeksjon, men sopp og virus kan også forårsake infeksjon.

De to stammene av bakteriene Escherichia coli og Staphylococcus saprophyticus utgjør omtrent 80% av tilfellene.

Vanlige symptomer på urinveisinfeksjon inkluderer:

  • En brennende følelse når du tisser
  • Hyppig urinering
  • Uklar eller mørk urin
  • Urin med en sterk lukt
  • En følelse av ufullstendig blæretømming

Bekkensmerter

Selv om urinveisinfeksjon kan ramme begge kjønn, er kvinner mer utsatt for infeksjon. Dette er fordi urinrøret, røret som fører urin ut av blæren, er kortere hos kvinner enn menn. Dette gjør det lettere for bakterier å komme inn og nå blæren. Faktisk vil nesten halvparten av alle kvinner oppleve en urinveisinfeksjon på et tidspunkt i livet. Antibiotika brukes til å behandle urinveisinfeksjoner og brukes noen ganger i lave doser på lang sikt for å forhindre tilbakefall.

Her er noen kjerringråd mot urinveisinfeksjon.

Drikk rikelig med vann

Væskeubalanse har vært knyttet til risikoen for urinveisinfeksjon. Dette er fordi regelmessig vannlating kan hjelpe til med å spyle bakterier fra urinveiene for å forhindre infeksjon. En studie undersøkte deltakere med langvarige urinkateter og fant at lav urinproduksjon var assosiert med økt risiko for å utvikle en urinveisinfeksjon. For å holde deg hydrert og tilfredsstille væskebehovene dine, er det best å drikke vann hele dagen, og alltid når du er tørst.

Øk vitamin C-inntaket

Noen bevis viser at økt inntak av vitamin C kan beskytte mot urinveisinfeksjoner. Det antas at C-vitamin virker ved å øke surheten i urinen, og dermed avlive bakteriene som forårsaker infeksjon. En studie fra 2007 med UTI hos gravide kvinner så på effekten av å ta 100 mg C-vitamin hver dag. Studien fant at C-vitamin hadde en beskyttende effekt, og reduserte risikoen for urinveisinfeksjon med mer enn halvparten av de som tok vitamin C, sammenlignet med kontrollgruppen.

Drikk usøtet tranebærjuice

Å drikke usøtet tranebærjuice er en av de mest kjente naturlige midlene mot urinveisinfeksjoner. Tranebær fungerer ved å forhindre at bakterier fester seg til urinveiene, og dermed forhindrer infeksjon. I en nyere studie drakk kvinner med nyere historie med urinveisinfeksjon 240 ml) tranebærjuice hver dag i 24 uker. De som drakk tranebærjuice hadde færre episoder med urinveisinfeksjon enn kontrollgruppen.

Ta probiotika

Probiotika er fordelaktige mikroorganismer som konsumeres gjennom mat eller tilskudd. De kan fremme en sunn balanse av bakterier i tarmen. Probiotika er tilgjengelig i tilskuddsform eller finnes i fermentert mat, for eksempel kefir og probiotisk yoghurt. Bruken av probiotika er koblet til alt fra forbedret fordøyelseshelse til forbedret immunfunksjon. Noen studier viser også at visse stammer av probiotika kan redusere risikoen for urinveisinfeksjon.

Prøv disse naturlige kosttilskuddene

Flere naturlige tilskudd kan redusere risikoen for å utvikle en urinveisinfeksjon.

Her er noen kosttilskudd som er studert:

  • D-Mannose: Dette er en type sukker som finnes i tyttebær og har vist seg å være effektiv i behandling av urinveisinfeksjon og forhindre tilbakefall.
  • Tranebærekstrakt: Som tranebærjuice, fungerer tranebærekstrakt ved å forhindre at bakterier fester seg til urinveiene.
  • Hvitløkekstrakt: Hvitløk har vist seg å ha antimikrobielle egenskaper og kan være i stand til å blokkere vekst av bakterier for å forhindre UTIs.

Relaterte artikler:

Kvalme kjerringråd

Kjerringråd mot magesår

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

BESTSELGERE!

HØSTKUPP!

INNSPURT!

20-50% RABATT!