50%

MERKEVARESALG!

 

I RABATT PÅ MENGDER AV KLÆR, SKO, KLOKKER OG TURUTSTYR!

ANNONSØRINNHOLD |

OPPTIL

Kaon er en ekstremt lett dunjakke som er enkel å pakke med seg.
 

Diablo Down Hoodie er fylt med 700-dun, som gir god varme på kalde dager.

THE NORTH FACE W Diablo Down

RAB

Kaon Wmns

RAB Microlight Alpine WmnS

Lett og allsidig dunjakke som passer perfekt i der, vekt og varme er de viktigste faktorene.

3 199,-

1 499,-

1 849,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

Du sparer 1 500,-

Du får 20% i rabatt!

JANUAR

SALG!

3 999,-

2 999,-

JANUAR

SALG!

2 499,-

Du sparer 650,-

Davos III er en varm og vanntett jakke med fin passform. Den har avtakbart lammepelsfôr i kragen og er fylt med 80% gåsedun og 20% fjær.

Når det blir kaldere ute så er denne parkaen veldig god å ha. Lausanne III er en varm og funksjonell parka som har et urbant design.

Swims W Lausanne III Parka

Swims W

Davos III 

Swims

Zürich III
 

Når det blir kaldere ute så er denne 3-i-1 parkaen veldig god å ha. Dette er en varm og funksjonell parka som har et urbant design.

3 499,-

4 499,-

3 779,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

Du sparer 801,-

Du får 30% i rabatt!

JANUAR

SALG!

5 000,-

5 300,-

JANUAR

SALG!

6 200,-

Du sparer 2 421,-

Teknisk hybrid-jakke til allsidig trening, tur og perfekt som isolerende mellomlagsplagg. 

Den populære hybrid dunjakken til herre har blitt oppdatert med nytt mønster! Perfekt til et aktivt liv om vinteren. 
 

TUFTE M Lynx Hybrid

NORTHUG Bormio Tech Hybrid Ins

THE NORTH FACE W Belleview Stretch

Belleview Stretch Down Hoodie er konstruert med en blanding av ultravarm dun og syntetisk isolasjon.

1 499,-

2 599,-

999,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

Du sparer 900,-

Du får 40% i rabatt!

JANUAR

SALG!

2 499,-

3 499,-

JANUAR

SALG!

Du får 44% i rabatt!

1 799,-

Kjerringråd mot tørrhoste

SWIX RaceX Halfzip Ws
 Mid-Rise Wms

Se hele utvalget!

SWIX RaceX Halfzip W

379,-

Overdel tilpasset høy intensitet med meget lett og særdeles elastisk stoff.

Du får 31% i rabatt!

Du får 38% i rabatt!

ANNONSØRINNHOLD |

549,-

Lett treningsgenser med glidelås i halsen. Ullmiks med merino.

499,-

800,-

En tørrhoste kalles også en uproduktiv hoste, og i motsetning til produktiv, våt hoste, er ikke tørrhoste i stand til å fjerne slim eller irriterende stoffer fra lungene eller nesegangene. Her får du kjerringråd mot hoste og tørrhoste.

Tufte Wear 

Hiking Pants Wms

899,-

Se hele utvalget!

RAB Torque Wmns

899,-

Dette er en teknisk turbukse til dame fra Tufte, med smal passform. 

Du får 44% i rabatt!

Du får 40% i rabatt!

1 499,-

ANNONSØRINNHOLD |

1 599,-

En lett bukse med dobbelt vevet stretch materiale for god bevegelighet.

Tørrhoste kan henge i flere uker etter at du har vært forkjølet eller influensa. De kan også være forårsaket av en rekke forhold, for eksempel:

TWENTYFOUR

Finse 2.0 2-Lags

Se hele utvalget!

699,-

Dette er en lett 2-lags anorakk med god stretch i vind- og vanntett materiale.

Du får 59% i rabatt!

Du får 59% i rabatt!

ANNONSØRINNHOLD |

1 699,-

Dette er en lett 2-lags anorakk med god stretch i vind- og vanntett materiale.

TWENTYFOUR

Finse 2.0 2-Lags

699,-

1 699,-

De kan også være en langvarig bivirkning fra eksponering for miljøgifter, for eksempel sigarettrøyk.

Kjerringråd mot tørrhoste

Tørrhoste kan være svært ubehagelig og kan forekomme hos både barn og voksne. Det finnes en rekke kliniske behandlinger du kan bruke for å lindre dem, men det finnes også kjerringråd som kan være like effektive i mange tilfeller.

Urter og kosttilskudd

Kjerringråd mot tørrhoste passer ikke nødvendigvis for alle. Du må kanskje eksperimentere med flere før du finner de som fungerer for deg. I tillegg har ikke alle disse kjerringrådene blitt fullstendig undersøkt og vist seg å være effektive. Noen behandlinger er også upassende for babyer eller barn.

Relatert: Hvordan bli kvitt tørrhoste

Honning

For voksne og barn fra 1 år og oppover kan honning brukes til å behandle tørrhoste dag og natt. Honning har antibakterielle egenskaper og kan også bidra til å belegge halsen og lindre irritasjon. En studie i 2007 fant at honning var mer vellykket enn dekstrometorfan, en hostedempende ingrediens, for å redusere irriterende anfall av hoste om natten hos barn. Du kan prøve å ta honning i en teskje flere ganger daglig, eller legge den til te eller varmt vann å drikke.

For å unngå spedbarnsbotulisme, en sjelden komplikasjon som kan oppstå hos spedbarn, gi aldri honning til et barn under 1 år.

Relatert: Honning mot hoste

Gurkemeie

Gurkemeie inneholder curcumin, en forbindelse som kan ha anti-inflammatoriske, antivirale og antibakterielle egenskaper. Det kan også være gunstig for flere forhold, inkludert tørrhoste.

Gurkemeie absorberes best i blodet når det tas med sort pepper. Du kan legge til 1 ts gurkemeie og 1/8 ts sort pepper i en drikke, for eksempel kald appelsinjuice, å drikke. Du kan også lage en varm te.

Ingefær

Et annet alternativ er å prøve ingefær mot hoste. Ingefær har antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper. Det har også vist seg å styrke immunforsvaret og lindre smerte og ubehag.

Ingefær finnes i mange teer som en ingrediens. Du kan også lage ingefærte av ingefærrot ved å trekke den skrellede eller kuttede roten i varmt vann. Tilsetning av honning kan gjøre det enda mer gunstig for tørrhoste.

Marshmallow rot

Marshmallow rot er en type urt. Den brukes i hostesaft og i sugetabletter for å lindre tørrhoste. En undersøkelsesbasert studie fant at det er en effektiv behandling for å berolige halsen og redusere irritasjonen forårsaket av tørrhoste. Marshmallow rot kan også ha antibakterielle egenskaper.

Peppermynte

Peppermynte inneholder mentol, som bidrar til å døyve nerveender i halsen som blir irritert av tørrhoste. Dette kan gi smertelindring og redusere hostetrangen. Peppermynte bidrar også til å redusere overbelastning, pluss at den har antibakterielle og antivirale egenskaper.

Det finnes en rekke måter å ta peppermynte på. Disse inkluderer å drikke peppermyntete eller suge på peppermyntepastiller. Prøv å drikke peppermyntete rett før du legger deg for å lindre hoste om natten. Du kan også bruke eterisk peppermynteolje som en aromaterapibehandling.

Masala chai te

Smaken av chai-te har blitt veldig populær i Norge de siste årene. I India brukes chai til å behandle tilstander som sår hals og tørrhoste. Masala chai inneholder flere antioksidantingredienser, inkludert nellik og kardemomme. Nellik kan også være effektiv som slimløsende. Chai te inneholder også kanel, som har anti-inflammatoriske egenskaper.

Relatert: Hva hjelper mot tørrhoste

Capsaicin

Capsaicin, en forbindelse som finnes i chilipepper, har vist seg å redusere kronisk hoste. Mens capsaicin kan tas som en kapsel, kan du også lage te fra cayennepepper varm saus og varmt vann.

Cayenne er en type chilipepper. Tilsett dråper cayenne varm saus i vannet, smak mens du går, slik at du ikke overskrider terskelen for hvor mye varme du tåler. Du kan også kjøpe hele chilipepper og legge dem i varmt vann. Capsaicin-baserte behandlinger anbefales ikke for barn.

Aromaterapi med eukalyptus

Aromaterapi er praksisen med å bruke essensielle oljer for å berolige og helbrede. Eukalyptus essensiell olje kan bidra til å lindre tørrhoste ved å virke som et avsvellende middel. Prøv å legge eukalyptus til en diffuser, spritzer eller inhalator. Du kan også legge noen dråper til varmt vann i en bolle og puste inn dampen. Å dufte rommet ditt med eukalyptus kan hjelpe deg med å få en bedre natts søvn hvis tørrhoste om natten har holdt deg våken.

Bruk en luftfukter

Tørr luft kan forverre en tørrhoste. Luftfuktere setter fuktighet i luften, noe som kan gi lindring mot tørrhoste. Luftfuktere hjelper til med å åpne opp bihulene, noe som gjør dem gunstige for nagende postnasal drypp. Hvis hjemmet ditt har tørr luft, kjør en luftfukter på soverommet for å redusere tørrhoste under søvn.

Bruk en luftrenser

Luftrensere kan hjelpe deg med å kvitte hjemmet ditt for luftbårne irriterende stoffer, som støv og røyk. De reduserer også allergener, som flass og pollen fra kjæledyr. Enten tørrhosten din er forårsaket av miljøgifter eller en underliggende tilstand, kan puste inn ren luft bidra til å redusere halsirritasjon og hostelyst.

Gurgle med saltvann

Å gurgle med varmt saltvann vil bidra til å lindre ubehag og irritasjon forårsaket av tørrhoste. Saltvann hjelper også med å drepe bakterier i munn og svelg. For å gjøre dette, oppløs 1 teskje bordsalt i et stort glass varmt vann. Gurgle deretter flere ganger om dagen. Dette middelet mot tørrhoste anbefales ikke for små barn, som kan svelge saltvannet.

Hvis du våkner med en irritert hals av tørrhoste i løpet av natten, gurgle med saltvann umiddelbart etter at du har pusset tennene for å hjelpe til med å dempe og lindre nerveendene i halsen.

Referanser

SWIX RaceX Halfzip Ws
 Mid-Rise Wms

Se hele utvalget!

SWIX RaceX Halfzip W

379,-

Overdel tilpasset høy intensitet med meget lett og særdeles elastisk stoff.

Du får 31% i rabatt!

Du får 38% i rabatt!

ANNONSØRINNHOLD |

549,-

Lett treningsgenser med glidelås i halsen. Ullmiks med merino.

499,-

800,-

Om forfatteren

1 189,-

HESTRA Army

Leather Heli GTX®

Lett og varm jakke med dunfyll. Den veier kun 410 gram.

2 200,-

ANNONSØRINNHOLD |

-46%

3 999,-

SWIMS

W Davos III 

Davos III er en varm og vanntett jakke med fin passform. Avtakbart lammepelsfôr i kragen og er fylt med 80% gåsedun og 20% fjær

ANNONSØRINNHOLD |

6 300,-

-37%

1 319,-

DALE OF NORWAY

Cortina Basic M Masculine

Cortina Basic er en kløfri ullgenser laget i mykeste og tynneste merino-ull.

ANNONSØRINNHOLD |

1 899,-

-31%

1 389,-

ALFA Drift

Advance GTX W

Komfortabel tursko med hurtigsnøring, perfekt for utendørsaktiviteter.

ANNONSØRINNHOLD |

2 199,-

-37%

1 499,-

ICEBUG Haze M

RB9X GTX

Denne skoen er full av gode egenskaper. GORE-TEX® membranet gir komfortabel vanntetthet.

ANNONSØRINNHOLD |

1 899,-

-21%

2 999,-

ALFA

Walk King Air GTX

En allsidig fjellstøvel med universell passform. GORE-TEX membranen sørger for vanntetthet og pusteevne.

ANNONSØRINNHOLD | 

3 999,-

-25%

1 549,-

SCARPA

Mescalito GTX

Mescalito GTX passer for fotturer i marka og på fjellet, til tekniske anmarsjer, via ferrata, eller som en robust og stabil hverdagssko.

ANNONSØRINNHOLD |

2 799,-

-45%

1199,-

DALE OF NORWAY Cortina Basic Feminine

Cortina Basic er en kløfri ullgenser laget i mykeste og tynneste merino-ull.

ANNONSØRINNHOLD |

-37%

1 899,-

799,-

THE NORTH FACE

M Glacier Pro

Glacier Pro FZ gir lett varme, og er laget i et hurtigtørkende og pustende materiale. Hurtigtørkende og pustende. 

ANNONSØRINNHOLD |

1149,-

-30%

1 869,-

RAB

Nebula Pro

Nebula Pro-jakken er den varmeste av RAB sine nye Cirrus HL syntetiske isolerte jakker.

ANNONSØRINNHOLD |

2 499,-

-25%

1 569,-

SWEET PROTECTION Igniter 2Vi MIPS

Igniter 2Vi® Mips Helmet er en ekte all-mountain hjelm. Den har en hard skallkonstruksjon med utmerket ventilasjon og komfort. 

ANNONSØRINNHOLD |

2 299,-

-32%

735,-

RAB

Incline

Softshellbuksen er laget med Matrix ™ dobbeltvevet stoff, som gir vind- og værbestandighet.

1 299,-

ANNONSØRINNHOLD |

-43%