20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Kjerringråd mot tett nese

En tett nese når du er forkjølet eller allergisk kan være plagsomt. Lær mer om kjerringråd mot tett nese som vil gjøre deg bedre.

Kjerringråd mot tett nese

En tett nese kan være irriterende. Nesen din drypper, du høres morsom ut når du snakker. Og akkurat når du vil blåse nesen for endelig å puste igjen, kommer det ikke ut noe. Mange tror en tett nese er et resultat av for mye slim i nesegangene. Imidlertid er faktisk en tilstoppet nese forårsaket av betente blodkar i bihulene. Disse irriterte karene blir vanligvis utløst av forkjølelse, influensa, allergi eller en bihulebetennelse.

Uansett årsak til den tette nesen, er det enkle måter å lindre den på. Her er kjerringråd mot tett nese.

Bruk en luftfukter

En luftfukter gir en rask, enkel måte å redusere smerter i bihulene, og lindre en tett nese. Maskinen konverterer vann til fuktighet som sakte fyller luften, og øker fuktigheten i et rom. Å puste i denne fuktige luften kan berolige irritert vev og hovne blodkar i nesen og bihulene. Luftfuktere tynner også slimet i bihulene dine. Dette kan hjelpe med å tømme væskene i nesen og føre til at pusten blir normal igjen. Sett en luftfukter på rommet ditt for å lette betennelsen som forårsaker tett nese.

Ta en dusj

Har du noen gang hatt en tett nese og funnet ut at du kan puste mye bedre etter en varm dusj? Det er det en god grunn til. Dampen fra en dusj hjelper til med å tynne ut slimet i nesen og redusere betennelse. Å ta en varm dusj kan hjelpe pusten din til å gå tilbake til det normale, i det minste for en liten stund. Du kan få samme effekt ved å puste inn damp fra varmt vann i en vask.

Hold deg hydrert

Sørg for væskebalanse når nesen er tett. Nesten alle væsker kan hjelpe deg med å holde deg fuktig når du er syk, inkludert vann, sportsdrikk og til og med juice. De hjelper til med å tynne slimet i nesegangene dine, presser væskene ut av nesen og reduserer trykket i bihulene dine. Mindre trykk betyr mindre betennelse og irritasjon. Hvis den tette nesen er ledsaget av sår hals, vil varm te og suppe også bidra til å lette ubehaget i halsen.

Bruk en saltvannsspray

Ta hydrering et skritt videre en saltvannsoppløsning. Ved å bruke saltvannsspray i nesen, kan du øke fuktigheten. Sprayen hjelper med å tynne slimet i nesegangene. Dette reduserer betennelsen i blodårene og hjelper til med å tømme væsker fra nesen. Snakk med legen din før du begynner å bruke saltvannsspray. De kan faktisk forverre lungene hvis de brukes i mer enn tre dager. De kan også forårsake bivirkninger når de brukes sammen med andre medisiner.

Ta antihistaminer eller allergimedisiner

Det kan være lurt å ta et antihistamin- eller allergimedisin hvis den tette nesen er et resultat av en allergisk reaksjon. Begge typer medisiner kan redusere hevelsen i nesegangene og bidra til å bedre den tette nesen. Kombinasjonsmedisiner som inneholder både et antihistamin og et dekongestant kan lindre sinustrykket og hevelsen forårsaket av allergiske reaksjoner. Følg instruksjonene for disse medisinene nøye. Hvis du ikke gjør det, kan du gjøre tilstanden din verre. Det bør også bemerkes at antihistaminer kan gjøre deg døsig. Hvis du ikke er sikker på hvordan et antihistamin vil påvirke deg, ikke ta medisinen når du trenger å være aktiv eller produktiv.

Relaterte artikler:

Tett nese uten forkjølelse

Streptokokker kjerringråd

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!