Kjerringråd mot tannverk

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Hvis du har tannverk, er det viktig å finne ut hva som årsaken. Derfra kan du bestemme hvordan du best kan lindre smerter eller andre symptomer.

Kjerringråd mot tannverk

En vanlig skylling med saltvann og påføring med kald kompress kan vanligvis avhjelpe mindre irritasjon, men mer alvorlig tannpine vil vanligvis kreve at du oppsøker tannlegen din. Hvis symptomene dine vedvarer i mer enn to dager, kontakt tannlege. De kan gi veiledning om hvordan du kan lindre symptomene dine og forhindre fremtidig smerte. Du bør også snakke med tannlegen din før du bruker noen av de følgende midlene hvis du er gravid, ammer eller har en medisinsk tilstand som kan bli påvirket av innhold i urter.

Skyll med saltvann

For mange mennesker kan en saltvannsskylling være et effektivt kjerring for å lindre tannverk. Saltvann er et naturlig desinfeksjonsmiddel, og det kan bidra til å løsne matpartikler og rusk som kan sitte fast mellom tennene dine. Behandling av en tannpine med saltvann kan også bidra til å redusere betennelse og helbrede eventuelle sår. Blande en 1/2 teskje salt i et glass varmt vann og bruk det som munnvann.

Skyll med hydrogenperoksid

Et hydrogenperoksidskylling kan også bidra til å lindre smerter og betennelser. I tillegg til å drepe bakterier, kan hydrogenperoksid redusere plakk og helbrede blødende tannkjøtt. Forsikre deg om at du fortynner hydrogenperoksidet ordentlig. For å gjøre dette, bland 3 prosent hydrogenperoksyd med like deler vann og bruk det som munnvann. Ikke svelg det.

Relatert: Hva hjelper mot tannverk

Kald komprimering

Du kan bruke en kald komprimering for å lindre all smerte du opplever, spesielt hvis en form for traumer har forårsaket tannverk. Når du påfører en kald komprimering, får det blodkarene i området til å innsnevre seg. Dette vil vanligvis lindre smerten. Kulden kan også redusere hevelse og betennelse. Hold en ispose pakket inn i et håndkle på det berørte området i 20 minutter av gangen. Du kan gjenta dette noen få timer.

Peppermynteteposer

Peppermynteteposer kan brukes til å lindre smerter og roe ned følsomme tannkjøtt. For å gjøre dette må du la en brukt tepose avkjøles før du bruker den på det berørte området. Legg en brukt tepose i fryseren i et par minutter for å avkjøle den og ha den deretter posen på tannen din.

Hvitløk

I tusenvis av år har hvitløk blitt anerkjent og brukt for sine medisinske egenskaper. Ikke bare kan den drepe skadelige bakterier som forårsaker tannplakk, men det kan også fungere som smertestillende. For å bruke dette, knus et hvitløksfedd for å lage en lime og påføre den på det berørte området. Det kan være lurt å tilsette en liten bit salt. Alternativt kan du sakte tygge et fedd fersk hvitløk.

Vaniljeekstrakt

Vaniljeekstrakt inneholder alkohol, som kan bidra til å lindre smerter. Vaniljeekstrakt inneholder også antioksidanter. For å bruke dette, dypp en liten mengde vaniljeekstrakt på fingeren eller en bomullsdott. Bruk den direkte på det berørte området noen ganger per dag.

Relaterte artikler:

Kjerringråd mot kikhoste

Kjerringråd mot halsbetennelse

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar