I RABATT PÅ SPORTSKLOKKER!

40%

FÅ OPPTIL

PÅ TEKSTIL OG SKO!

50%

SPAR OPPTIL

ULVANG Marius

Half Zip Ms

2 000,-

2 000,-

ULVANG Marius

Half Zip Ws

Kjerringråd mot snorking

Vi er alle kjent med snorking, og snorking påvirker omtrent halvparten av befolkningen. Lær mer om kjerringråd du kan bruke mot snorking.

3 374,-

5 999,-

-44%

GARMIN

Forerunner 745

GARMIN

Epix Gen 2

-23%

10 299,-

7 942,-

Hva forårsaker snorking?

RAB

Pulsar Pro

4 399,-

-43%

-40%

3 299,-

1 995,-

Se hele utvalget!

RAB 

Alpine Pro Wmns

2 499,-

999,-

SWEET PROTECTION

Supernaut PrimaLoft 

1 999,-

-50%

-50%

1 499,-

749,-

Se hele utvalget!

SWEET PROTECTION

Supernaut Windblock 

Når vi legger oss, slapper vi av i nakkemusklene. Noen ganger kan de være for avslappede. Dette fører til at den øvre luftveien din, dvs. nese og hals, blir for smal til at nok luft blir transportert til lungene. Når dette skjer, vibrerer det omkringliggende vevet og resulterer i lyder. Jo smalere luftveien din blir, jo større er vibrasjonen og jo høyere snorking.

Bortsett fra å være en plage for partneren din, påvirker snorking også hvordan du sover. Det reduserer kvaliteten på søvnen din, kan føre til søvnapné eller føre til kronisk søvnmangel. Har du noen gang våknet om morgenen sliten, og ikke helt følt at du fikk en god natts hvile? Snorking kan være årsaken. Den gode nyheten er at kjerringråd kan hjelpe.

Å identifisere årsaken er nøkkelen til å finne ut hvordan du kan stoppe snorking. Noen faktorer spiller inn her:

 • Overvekt. Å bære overflødig vekt rundt nakken og halsen kan forårsake snorking. Generelt har menn smalere luftpassasjer enn kvinner og er mest sannsynlig å snorke.
 • Å sove flatt på ryggen kan også gjøre deg mer utsatt for snorking. Til og med formen på munnen eller en forkjølelse kan få deg til å snorke.
 • En annen er strukturen i hele nesehulen. Avvikede septumer, nasale polypper og forstørrede mandler kan være årsaken til snorkingen din.
 • Hvordan du snorker også kan også fortelle noe om hvorfor du snorker. Hvis du snorker med munnen lukket, kan du snorke på grunn av et problem med tungen. Selv om du snorker med munnen åpen, kan et problem i halsen være årsaken til snorkingen din.

1 359,-

2 099,-

-35%

GARMIN

Forerunner 45

GARMIN

Fenix 6X Pro Solar

10 199,-

10 kjerringråd mot snorking

Det er flere måter å slutte å snorke på. Noen medisinske og noen naturlige. Medisinsk behandling anbefales vanligvis for ekstreme scenarier. Som når snorkingen din resulterer i søvnapné. Men før du henvender deg til medisinsk behandling, kan du prøve ut disse ti kjerringrådene.

 • Gå ned i vekt. Mennesker som er overvektige har dobbelt så stor sannsynlighet for å snorke enn de som ikke er det. Årsaken er enkel, overvektige mennesker bærer ekstra fett rundt nakken som begrenser luftveiene og får dem til å snorke. Å endre kostholdet ditt, få litt trening og ironisk nok søvn vil hjelpe deg med å gå ned i vekt.
 • Endre soveposisjon. Å sove på ryggen kan føre til at luftveiene blir blokkert eller innsnevret. Hvis du merker at du snorker mens du sover på ryggen, er det på tide å bytte soveposisjon. Å sove siden anbefales vanligvis. Oddsen for at du vil rulle over på ryggen igjen er stor. Løsningen? Investere i en kroppspute. En kroppspute vil hjelpe deg med å sove på siden.
 • Bli kjent med dine egne snorkemønstre. All endring starter med kunnskap. Søvnsyklus hjelper deg med å spore snorkemønstrene dine. Å finne ut mer om når du snorker, samt hva som kan føre til at du snorker mer, er det første skrittet mot å prøve å gjøre en endring.
 • Slutt å røyke og unngå alkohol. Hvis du drikker alkohol, spesielt før sengetid, kan det være årsaken til snorkingen din. Å drikke alkohol et par timer før du legger deg slapper av halsmuskulaturen, noe som får deg til å snorke. Det er sannsynlig at vanlige røykere også vil snorke. Røyking irriterer halsvevene dine som fører til betennelse, som resulterer i snorking.
 • Drikk mer vann. Å holde seg hydrert er alltid en god idé, spesielt for snorkere. Dehydrering fører til at det dannes slim i nesen, noe som kan få deg til å snorke. Å drikke omtrent 3,7 liter vann for menn, og omtrent 2,7 liter vann for kvinner anbefales.
 • Skaff deg en luftfukter. Selv om tørr luft ikke er den viktigste årsaken til snorkingen din, kan den absolutt forverre den. Så få et par luftfukter for å holde luften i rommet ditt fuktig. Den tilsatte fuktigheten i luften vil bidra til å smøre halsen.
 • Trene for å forebygge svake tunge- og halsmuskler. Du snorker når tungen og halsmusklene er for avslappede. Å styrke dem vil hjelpe deg å stoppe. Det er et par øvelser som kan hjelpe deg med å styrke deg med å gjøre dette. Et flott og enkelt hack å få litt øvelse i halsen er å synge. For å trene tungen, legg spissen av tungen bak toppen av tennene og skyv den frem og tilbake i et par minutter om dagen.
 • Kutt ned på inflammatorisk mat. Meieri- og glutenprodukter er velkjente syndere for å få vev i nesen og halsen til å bli betent. Velg noen dager hvor du drikker litt te i stedet.
 • Få inn litt damp. Bruk en ansiktsdampskål for å åpne luftveiene rett før du legger deg. Dette er spesielt nyttig hvis tett nese på grunn av forkjølelse eller allergi er årsaken til snorkingen din. Fyll en stor bolle med varmt vann. Deretter har du hodet over det. Kom nær nok til at dampen kan gjøre jobben sin, men ikke for nærme. Legg et håndkle over hodet for å låse inn fuktigheten. Å ta et varmt bad eller en varm dusj har også de samme effektene.
 • Få nok søvn. Utmattelse kan slappe av hals- og tungemusklene og føre til at du snorker. Det er viktig å få 7 til 9 timers søvn hver natt. Løft hodet mens du sover. Hvis det å sove på siden i stedet for på ryggen ikke stopper snorkingen, kan det hende du må støtte hodet litt. Dette vil lette pusten og åpne opp luftveiene. Å bruke en pute eller to burde gjøre susen.

Relaterte artikler:

Smerter etter fjerning av mandler

Hovne mandler og stiv nakke

Referanser

Om forfatteren

PÅ TEKSTIL OG SKO!

50%

SPAR OPPTIL

60%

SKALLJAKKER

DUNJAKKER

TURBUKSER

SPAR

OPPTIL

LUKK

19 990,-

14 990,-

Momas Jason 2022
250w Bewo - GRATIS FRAKT!

-25%

Norges mest solgte el-sykkel!

LUKK

50%

PÅ TEKSTIL OG SKO!

SPAR OPPTIL

LUKK

40-90%

RABATT PÅ KJENTE MERKEVARER!

GJØR ET KUPP!

LUKK

5 499,-

3 849,-

ARC'TERYX Magnus Coat herre

-30%

LUKK

6 999,-

4 899,-

ARC'TERYX Beta SV

-30%

LUKK

1 499,-

899,-

RAB Torque - turbukse dame

-40%