Kjerringråd mot sår tunge

De fleste årsakene til sår tunge kan behandles hjemme med kjerringråd. Her får du kjerringråd mot sår tunge.

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Kjerringråd mot sår tunge

De fleste årsakene til en sår tunge, som canker sår, hovne smaksløker og munnskader, kan behandles med kjerringråd hjemme. Hjemmemedisiner kan også hjelpe deg med å bedre en sår tunge forårsaket av mer alvorlige medisinske tilstander.

Munnhygiene

Å pusse tennene med en myk tannbørste, tanntråd og bruke munnskyll kan hjelpe deg med å bli kvitt en sår tunge og forhindre infeksjon. Du kan også finne at bruk av en tannkrem som ikke inneholder natriumlaurylsulfat, bidrar til å lindre sårhet på tunga.

Aloe vera

Aloe vera er kjent for sine hudlindrende evner. Dette gjelder også tungen. Du kan skylle munnen med aloe vera juice noen ganger per dag.

Natron

For smerter og hevelse, prøv å skylle munnen med en blanding av varmt vann og natron (1 ts per 1/2 kopp vann). Du kan også lage en lime av natron og vann og bruke den på det såre området.

Melk av Magnesia

Å påføre små mengder magnesia, en syrenøytralisator, på en sår tunge kan bidra til å lindre smerter og fremme helbredelse.

Hydrogenperoksyd

Som antiseptisk middel kan hydrogenperoksid behandle en infeksjon eller sår i munnen. Bruk bare 3% hydrogenperoksyd og fortynne det med vann (like deler peroksyd som vann). Påføre det berørte området ved hjelp av en bomullspinne. Etter noen sekunder skyll munnen med varmt vann.

Saltvann

Gurgling av saltvann er en annen måte å redusere smerter, betennelse og forhindre infeksjon. Bland en teskje salt i en kopp varmt vann, skyll det rundt munnen, gurgle og spe.

Honning

Honning er naturlig antibakteriell og har vist seg å være effektiv i behandling av flere sårtyper. Du kan gni litt honning direkte på det såre området noen ganger per dag eller drikke en varm te med honning.

Kokosolje

Kokosnøttolje kan være i stand til å helbrede en sår tunge på grunn av dens soppdrepende, antibakterielle og antivirale egenskaper. Påføre oljen direkte på det såre området med en bomullskule, og gni den forsiktig. Eller du kan svinge den rundt i munnen og spytte den ut.

Kamille

Det antas at kamille har betennelsesdempende egenskaper. Vitenskapelige bevis er imidlertid begrenset. For å prøve dette middelet, skyll munnen med en sterk kamillete når den er avkjølt, eller bruk en våt tepose direkte på det ømme stedet.

Isbiter og kaldt vann

Isen har bedøvende egenskaper, så å drikke iskaldt vann eller suge på en isbit, kan bidra til å lindre en del tunge sårhet, inkludert sårhet forårsaket av munntørrhet eller en brennende munn.

Unngå krydret og irriterende mat

Krydret og sur mat (som ananas, sitron og tomat) kan forverre sårhet på tungen. Inntil sårheten forsvinner, unngå disse matvarene. Spis i stedet myk, blid mat, som potetmos og havregryn.

Relaterte artikler:

Kjerringråd mot tett nese

Vepsestikk kjerringråd

Om forfatteren

Legg inn kommentar