Kjerringråd mot sår hals

0
83
Kjerringråd mot sår hals
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB

GARMIN

Fenix 5 Plus Sapphire

Carbon!

DU SPARER KR 4 500,-

9 499,-

4 999,-

Sår hals kan være i form av smerte kløe eller irritasjon i halsen. Halssmerter er det primære symptomet på sår hals. Lær mer om kjerringråd mot sår hals.

Det kan bli verre når du prøver å svelge, og du kan ha problemer med å svelge mat og væsker. Selv om sår hals ikke er alvorlig nok for en tur til legen, er det fortsatt vondt og kan forhindre deg i å få en god natts søvn. Heldigvis kan du bruke kjerringråd for å lindre smerten og irritasjonen.

Honning

Honning blandet i te eller tatt alene er et vanlig middel mot ondt i halsen. En studie fant at honning var enda mer effektiv til å forbygge hosting om natten enn vanlige hostedempende midler.

Saltvann

Gurgling med varmt saltvann kan bidra til å berolige sår hals og bryte ned sekresjoner. Det er også kjent for å drepe bakterier i halsen. Lag en saltvannsløsning med en halv teskje salt i et fullt glass varmt vann. Gurgle den for å redusere hevelse og holde halsen ren. Dette bør gjøres hver tredje time.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB

Kamillete

Kamillete er naturlig beroligende. Det har lenge vært brukt til medisinske formål, som å roe ned sår hals. Det brukes ofte for sine betennelsesdempende og antioksidante egenskaper.

Peppermynte

Peppermynte er kjent for sin evne til å friske opp pusten. Fortynnede peppermynteoljesprayer kan også lindre sår hals. Peppermynte inneholder mentol, som hjelper tynn slim og beroliger sår i halsen og hoste. Peppermynte har også antiinflammatoriske, antibakterielle og antivirale egenskaper, som kan oppmuntre til helbredelse.

Marshmallowrot

Marshmallowrot inneholder et slimdempende stoff som lindrer sår hals. Bare legg til litt av den tørkede roten i en kopp kokende vann for å lage te. Å nippe til teen to til tre ganger om dagen kan bidra til å lindre smerter i halsen. Personer med diabetes bør snakke med lege før de tar marshmallowrot. Noen dyreforsøk viser at det kan føre til et fall i blodsukkernivået.

Lakrisrot

Lakrisrot har lenge vært brukt til å behandle sår hals. Nyere forskning viser at det er effektivt når det blandes med vann for å skape en løsning for gurgling. Imidlertid bør gravide og ammende kvinner unngå dette middelet.

Eplecidereddik

Eplecidereddik har mange naturlige antibakterielle bruksområder. Tallrike studier viser dens antimikrobielle effekter. På grunn av sin sure natur kan den brukes til å bidra til å bryte ned slim i halsen og hindre at bakterier sprer seg. Hvis du føler at det kommer ondt i halsen, kan du prøve å fortynne 1 til 2 ss eplecidereddik i en kopp vann og gurgle med den. Ta deretter en liten slurk av blandingen, og gjenta hele prosessen en til to ganger i timen. Sørg for å drikke mye vann mellom gurglingen.

Hvitløk

Hvitløk har også naturlige antibakterielle egenskaper. Den inneholder allicin, en organosulferforbindelse kjent for sin evne til å bekjempe infeksjoner. Studier har vist at å ta et hvitløkstilskudd regelmessig kan bidra til å forhindre forkjølelsesvirus. Å legge til fersk hvitløk til i kostholdet ditt er også en måte å få sine antimikrobielle egenskaper.

Cayennepepper

Ofte brukt som smertestillende, inneholder cayennepepper capsaicin, en naturlig forbindelse kjent for å blokkere smerteseptorer. Selv om det ikke er vitenskapelig bevist, kan inntak av cayenne blandet med varmt vann og honning hjelpe med smertelindring for sår hals. Husk at en innledende brennende følelse er vanlig.

Kjerringråd mot halsbrann

Kjerringråd mot munnsår

Annonse fra X-LIFE