Kjerringråd mot rynker rundt munnen

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Rynker oppstår når huden din mister kollagen. Dette er fibrene som gjør huden din fast og smidig. Lær mer om kjerringråd mot rynker rundt munnen, og hvilke medisinske behandlinger som er tilgjengelige.

Tap av kollagen oppstår naturlig med alderen, men det er også andre hudkomponenter og visse livsstilsvaner som kan fremskynde denne prosessen. De resulterende rynkene har en tendens til å være mest fremtredende rundt tynnere områder av ansiktet ditt, inkludert rundt munnen.

Mens rynker skjer med alle når de blir eldre, er det måter du kan bidra til å redusere rynker rundt munne.

Årsaker til rynker rundt munnen

Området rundt munnen er et av de første som kan utvikle rynker. En del av dette skyldes at huden er tynn, og allerede har mindre kollagen sammenlignet med andre områder i ansiktet. Huden din begynner å produsere anslagsvis 1 prosent mindre kollagen hvert år fra når du fyller 20 år.

Foruten kollagen, er det andre aspekter ved hudens aldringsprosess å vurdere, for eksempel tap av elastin og glykosaminoglykaner (GAG), som bidrar til henholdsvis hudens elastisitet og hydrering. Disse er kjent som iboende eller naturlig aldring.

Det er også ytre faktorer som kan øke risikoen for for tidlige rynker rundt munnen. De er ytre påvirkninger som fremskynder denne prosessen. Eksempler inkluderer:

 • genetikk
 • dehydrering
 • dårlig ernæring
 • røyking
 • stress
 • solskader

Hvordan bli kvitt rynker rundt munnen naturlig

Før du oppsøker en estetiker for potensielt tidkrevende og dyre dype rynkebehandlinger, kan det være noen kjerringråd du kan bruke for milde til moderate rynker rundt munnen. Husk at disse midlene kan redusere rynker, men vil ikke bli kvitt fine linjer og rynker helt.

Essensielle oljer

Når de fortynnes med en bærerolje, kan visse essensielle oljer øke fastheten og hudcelleomsetningen for å redusere forekomsten av rynker. Før du påfører fortynnede eteriske oljer i ansiktet ditt, bør du ta en lapptest på innsiden av albuen et par dager i forveien for å sikre at du ikke er allergisk mot oljen.

Påføre en liten mengde med fingertuppene på munnen og leppene to ganger om dagen. Ikke bruk dette middelet direkte på leppene dine. Du kan vurdere å prøve følgende essensielle oljer:

 • røkelse, for å øke celleomsetningen
 • sitron, på grunn av antioksidantinnholdet (ikke bruk før soleksponering)
 • lavendel, på grunn av antioksidative og sårhelende egenskaper
 • sandeltre, på grunn av anti-inflammatoriske effekter

Relatert: Kjerringråd mot rynker

Planteoljer

Noen planteavledede oljer som normalt brukes til matlaging kan potensielt fungere som punktbehandlinger for rynker samtidig som de gir fuktighet. Påføre en liten mengde på det berørte området to ganger daglig. I motsetning til essensielle oljer, kan planteoljer også være trygge nok til å bruke på leppene dine.

Forskning har vist at planteoljer inneholder essensielle fettsyrer, som kan fremme fasthet og elastisitet i huden, og også bekjempe tegn på aldring fra solen. Vurdere å prøve følgende:

 • lakserolje
 • kokosolje
 • druefrøolje
 • oliven olje
 • solsikkeolje

Relatert: Sunt fett og sunne oljer for deg som trener

Hvordan bli kvitt rynker rundt munnen ved hjelp av medisinske og estetiske behandlinger

Hjemmemedisiner kan bidra til å redusere forekomsten av milde linjer rundt munnen. For å behandle dypere rynker kan en hudlege anbefale en av følgende estetiske behandlinger.

Kjemisk peeling

Som en av de mest brukte anti-aldringsbehandlingene fungerer en kjemisk peeling ved å fjerne det øverste laget av huden din (epidermis) for å avdekke jevnere, mer strålende hud under. Disse gjøres vanligvis på månedlig basis for å opprettholde resultatene.

Dermabrasjon og mikrodermabrasjon

Både dermabrasjon og mikrodermabrasjon er eksfolierende teknikker som kan brukes til å redusere forekomsten av rynker rundt munnen. Dermabrasion er den sterkeste av de to, siden den bruker en stor børste for å fjerne det ytre laget og opptil flere hudlag. Microdermabrasion bruker fine krystaller eller diamantspisser for å fjerne det øvre hudlaget.

Microneedling

Microneedling, også kjent som kollageninduksjonsterapi, er en prosedyre som bruker små nåler for å stikke huden din via en enhet som kalles en dermaroller eller microneedling-penn. Tanken er at huden din vil bli jevnere når den gror fra de små sårene som er laget under prosessen. Du må gjennomgå flere økter i løpet av flere måneder for best resultat.

Blodplaterikt plasma

Noen ganger kombineres blodplaterikt plasma (PRP) med microneedling i en prosedyre kjent som en «vampyr ansiktsbehandling.» PRP i seg selv er avledet fra dine egne blodplater behandlet i en sentrifuge før de injiseres tilbake i huden din. PRP kan bidra til å skape fyldigere hud for å redusere rynker, men du vil sannsynligvis trenge prosedyren igjen etter et år.

Dermale fyllstoffer

For dypere smil og marionettlinjer, kan en hudlege anbefale injiserbare hudfyllstoffer. Disse er laget med ingredienser som hyaluronsyre og poly-L-melkesyre, som hjelper til med å «plumpe» det målrettede området av huden for å hjelpe midlertidig å jevne ut rynker. Hudfyllstoffer slites av etter flere måneder, og du må få flere injeksjoner for å opprettholde resultatene.

Botox

Også administrert ved injeksjoner, virker Botox (botulinumtoksin type A) ved å slappe av ansiktsmusklene som kan skape et stramt, rynket utseende. Selv om denne behandlingen er best kjent for øyerynker, kan den også være til fordel for linjer i leppe- og overleppeområdet, samt forbedre utseendet til marionettlinjer.

Relatert: Botox i pannen

Laser mot hudoverflate

Laser hudresurfacing er en mer invasiv behandling for rynker. En hudlege bruker laser for å fjerne det ytre laget av huden din, noe som også utilsiktet kan føre til arrdannelse. Som andre hudpeelingsbehandlinger, må du gjenta prosedyren etter noen måneder.

Ansiktsløft

En kosmetisk kirurg kan anbefale en ansiktsløftning (rhytidectomy) for betydelige rynker i munnen som ikke reagerer godt på andre behandlinger. Denne prosedyren hjelper til med å jevne ut rynker og korrigere slapp hud via snitt, fettoverføringer og løfting av muskler og hudvev. Som annen kosmetisk kirurgi regnes en ansiktsløftning som en avansert prosedyre.

Relatert: Tunge øyelokk og botox

Referanser

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren