Kjerringråd mot psoriasis

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Selv om det ikke er noen kur mot psoriasis, finnes det behandlinger for å lette på symptomene. Lær mer om kjerringråd mot psoriasis.

Behandling av psoriasis

Psoriasis er en tilbakevendende autoimmun lidelse preget av røde, flassende flekker på huden. Selv om det påvirker huden din, begynner psoriasis faktisk dypt inne i kroppen din, i immunforsvaret ditt. Det kommer fra T-cellene dine, en type hvite blodlegemer. T-celler er designet for å beskytte kroppen mot infeksjon og sykdom. Når disse cellene feilaktig blir aktive og setter i gang andre immunresponser, kan det føre til psoriasis symptomer. Selv om det ikke er noen kur, finnes det mange behandlinger for å lette symptomene på psoriasis. Her er 10 måter å håndtere milde symptomer på hjemmets komfort.

Ta kosttilskudd

Kosttilskudd kan bidra til å lette psoriasissymptomer fra innsiden. Fiskeolje, vitamin D, melketistel, aloe vera, Oregon drue og kveldslysolje, har alle blitt rapportert å bidra til å lette milde symptomer på psoriasis. Det er viktig å ta kontakt med legen din før du tar tilskudd, for å forsikre deg om at de ikke forstyrrer andre helsemessige forhold du måtte ha, eller medisiner du tar.

Forebygge tørr hud

Bruk en luftfukter for å holde luften i hjemmet eller kontoret fuktig. Dette kan bidra til å forhindre tørr hud før det starter. Fuktighetskrem for sensitiv hud er også bra for å holde huden smidig og forhindre at plakk dannes.

Unngå parfyme

De fleste såper og parfymer har fargestoffer og andre kjemikalier i seg som kan irritere huden din. De kan få deg til å lukte godt, men de kan også forverre psoriasis. Unngå slike produkter når du kan, eller velg produkter merket med «sensitiv hud».

Spis sunt

Kosthold kan spille en rolle i håndteringen av psoriasis. Å eliminere rødt kjøtt, mettet fett, raffinert sukker, karbohydrater og alkohol kan bidra til å redusere oppblussing utløst av slike matvarer. Kaldtvannsfisk, frø, nøtter og omega-3 fettsyrer er kjent for sin evne til å redusere betennelse. Dette kan være nyttig for å håndtere psoriasis-symptomer. Olivenolje kan også ha beroligende fordeler når den påføres lokalt på huden. Prøv å massere noen spiseskjeer i hodebunnen din for å hjelpe deg med plager under din neste dusj.

Bløtlegge kroppen din

Varmt vann kan være irriterende for huden. Imidlertid kan et lunkent bad med Epsom salt, mineralolje, melk eller olivenolje berolige kløe og forebygge symptomer på psoriasis. Fuktighet umiddelbart etter badet kan gi dobbel effekt.

Lysbehandling

Lysbehandling innebærer å utsette huden din for ultrafiolett lys under tilsyn av en lege. Ultrafiolett lys kan bidra til å bremse veksten av hudceller utløst av psoriasis. Denne typen terapi krever ofte konsistente og hyppige økter. Det skal bemerkes at solsenger ikke er et middel til å oppnå lysbehandling. For mye sollys kan faktisk forverre psoriasis. Lysbehandling bør alltid gjøres under tilsyn av en lege.

Redusere stress

Enhver kronisk tilstand som psoriasis kan være en kilde til stress, som igjen kan forverre symptomer på psoriasis. I tillegg til å redusere stress når det er mulig, kan du vurdere å innlemme stressreduserende øvelser som yoga og meditasjon.

Unngå alkohol

Alkohol er en trigger for mange mennesker som har psoriasis. En studie i 2015 fant en økt risiko for psoriasis blant kvinner som drakk øl. De som drakk minst fem øl per uke, hadde nesten dobbelt så stor sannsynlighet for å utvikle psoriasis sammenlignet med kvinner som ikke drakk.

Prøv gurkemeie

Urter brukes ofte til å behandle mange tilstander. Gurkemeie har vist seg å bidra til å minimere psoriasis symptomer. Den kan tas i pille- eller tilskuddsform, eller drysses på maten. Snakk med legen din om de potensielle fordelene for deg. FDA-godkjent dosering av gurkemeie er 1,5 til 3,0 gram per dag.

Slutt å røyke

Unngå tobakk. Røyking kan øke risikoen for psoriasis. Hvis du allerede har psoriasis, kan det også gjøre symptomene dine mer alvorlige.

Relaterte artikler:

Kjerringråd mot kløe i huden

Kjerringråd mot rynker

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar