ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Kjerringråd mot psoriasis i hodebunn

Psoriasis er en vanlig hudtilstand som gjør at hudceller raskt bygger seg opp på hudens overflate. Psoriasis er også kløende, og noen ganger kan lappene være smertefulle og kan sprekke og blø. Lær mer om kjerringråd mot psoriasis i hodebunn.

For de som har lysere hudtoner, kan den virke rosa eller rød med sølvhvit skala. På middels hudtoner kan den virke laksefarget med sølvhvit skjell. På mørkere hudtoner kan psoriasis se fiolett ut med gråskala. Den kan også virke mørkebrun og vanskelig å se.

Psoriasis er også kløende, og noen ganger kan lappene være smertefulle og kan sprekke og blø. Ofte påvirker denne tilstanden hodebunnen, pannen, baksiden av ørene og nakken. I dette tilfellet kalles det psoriasis i hodebunnen.

Psoriasis i hodebunnen er en kronisk tilstand, som betyr at den har en tendens til å komme og gå over tid. Ofte utløses eller forverres det av visse faktorer som:

  • stress
  • alkohol
  • røyking

Det er viktig å behandle psoriasis i hodebunnen og overvåke symptomer for andre tilstander. Forskning har koblet psoriasis i hodebunnen med kronisk betennelse, som oppstår med andre helseproblemer som:

  • insulinresistens
  • leddgikt
  • fedme
  • høyt kolesterol
  • hjertesykdom

De fleste leger anbefaler aktuelle medisiner, lysterapi og medisiner som påvirker hele kroppen for å behandle psoriasis i hodebunnen. Det kan hjelpe å kombinere medisinsk behandling med kjerringråd for å redusere psoriasissymptomer i hodebunnen.

Hvordan behandle psoriasis i hodebunnen hjemme

Det er viktig å merke seg at kjerringråd mot psoriasis i hodebunnen kan bidra til å lindre noen symptomer, men de er ikke bevist botemidler. Følgende hjemmebehandlinger er generelt trygge og kan hjelpe deg med å redusere milde til moderate psoriasissymptomer i hodebunnen. Det ville være best om du snakker med legen din før du starter hjemmebehandling, spesielt for mer aggressive former for tilstanden.

Aloe vera

Aloe vera er en plante kjent for sine hudhelbredende egenskaper. Kremer som inneholder 0,5 prosent aloe kan bidra til å redusere kløe, betennelse, flassing og rødhet i hodebunnen. Denne kremen bør påføres opptil tre ganger om dagen for å holde huden fuktig. Det kan ta opptil en måned før du begynner å føle og se positive effekter.

Bakepulver

Bakepulver er en rask og enkel behandling for en kløende hodebunn. Ta et lite glass vann og rør inn en spiseskje natron. Bruk deretter en bomullspute eller vaskeklut til å påføre blandingen på det området av hodet ditt som er berørt. Du kan til og med helle løsningen på hodet for å lindre kløe og betennelse under håret.

Capsaicin

Chilipepper får varmen fra en forbindelse som kalles capsaicin. Tyske forskere har funnet noen bevis på at produkter med capsaicin kan bidra til å redusere smerte, rødhet, betennelse og flassing forårsaket av psoriasis. Men mer forskning er nødvendig for å forstå nøyaktig hvordan det fungerer.

Produkter som inneholder capsaicin kan svi i huden. Unngå å påføre på åpne sår og berøre øynene, kjønnsorganene, munnen og andre sensitive områder etter å ha håndtert capsaicinkrem.

Kokosolje eller avokadoolje

Kokosnøtter og avokado er fylt med sunt fett som bedrer hudens helse. Massere noen dråper av hver type olje, kjølig eller lett oppvarmet, på hodebunnen og sett på en dusjhette. Vent 20 minutter, fjern hetten og vask deretter håret som vanlig. Dette kan redusere og fjerne noe av skaleringen knyttet til tilstanden.

Hvitløk

Hvitløk har sterke antiinflammatoriske egenskaper og antioksidanter som forbedrer hudtilstanden, samtidig som den forebygger hudinfeksjoner. Selv om den har en sterk lukt, ser den ut til å redusere noen psoriasissymptomer.

Bland purert eller presset rå hvitløk med aloe vera krem ​​eller gel i forholdet 1 til 1. Ha blandingen på det berørte området i 15 til 20 minutter. Etterpå, skyll med kaldt vann. Denne behandlingen er trygg å bruke daglig.

Mahonia aquifolium (Oregon-drue)

Også kalt berberis eller Oregon-drue, Mahonia aquifolium er en urt som påvirker kroppens immunrespons. På grunn av dette tror forskere at det kan hjelpe til med å behandle psoriasis i hodebunnen ved å redusere betennelse og andre symptomer. Se etter kremer som inneholder 10 prosent konsentrasjon.

Havregrynbad

Å tilsette en kopp råmalt havre uten smak i et varmt bad og bløtlegge i 15 minutter kan bidra til å redusere symptomene på psoriasis i hodebunnen. Havre er spesielt effektivt mot kløe, betennelse og flassing. Sørg for å holde det berørte området helt nedsenket når du bader.

Omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer, tatt i form av fiskeolje og plantebaserte kosttilskudd som lin kan redusere betennelse. Selv om effekten av omega-3 på psoriasis i hodebunnen ikke er bevist, virker det trygt og kanskje gunstig å ta omega-3 daglig.

Havsalt eller Epsom-salt

Å bløtlegge hele kroppen, inkludert den berørte delen av hodet, i varmt vann med oppløst havsalt eller Epsom-salt kan redusere psoriasissymptomer i hodebunnen. Prøv å holde deg i badekaret i 15 minutter og påfør en fuktighetskrem på den berørte huden når du kommer ut av karet.

Sjampo

Det er mange spesiallagde, ikke-medisinerte reseptfrie sjampoer som brukes til å behandle psoriasis i hodebunnen. De mest effektive inkluderer de som inneholder 2 til 10 prosent kulltjære eller anti-inflammatorisk salisylsyre. Bruk som anvist på flasken.

Tea treolje

Tea tree er en plante som antas å behandle inflammatoriske hudsykdommer. Det fungerer som et antiseptisk middel og kan lindre betennelse og rødhet forbundet med psoriasis i hodebunnen. Vær oppmerksom på at noen mennesker er allergiske og følsomme for tea treolje, og stoffet har vært knyttet til hormonforandringer hos noen mennesker.

Gurkemeie

Gurkemeie er en urt kjent for sine antiinflammatoriske og antioksidantegenskaper. De med psoriasis i hodebunnen kan redusere symptomene ved å ta et daglig gurkemeietilskudd, eller ved å prøve å inkorporere mer gurkemeie – fersk eller pulverisert – i matlagingen. Å ta 1,5 til 3 gram gurkemeie hver dag anses som trygt og muligens nyttig.

Vitamin d

Solskinn kan bidra til å lindre noen symptomer på psoriasis i hodebunnen. Ta på solkrem med solfaktor på minst 30 og bruk 10 til 15 minutter i solen. Vurdere å bruke tid ute om morgenen når solen er mindre intens.

Snakk med legen din først hvis du tar medisiner for psoriasis i hodebunnen din, da noen kan gjøre deg mer utsatt for solbrenthet.

Relaterte artikler:

Psoriasis under foten

Brennende føtter kjerringråd

Referanser

Om forfatteren