Kjerringråd mot poser under øynene

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Poser under øynene er vanligvis et kosmetisk problem og krever ikke medisinsk behandling. Kjerringråd og livsstilsendringer kan bidra til å redusere hevelser. Lær mer om kjerringråd og behandling mot poser under øynene.

Hvis du er bekymret for poser under øynene, er medisinske og kirurgiske behandlinger tilgjengelige. Behandling er kanskje ikke dekket av medisinsk forsikring hvis den er gjort utelukkende for å forbedre utseendet ditt.

Medisiner

Hvis du tror hevelsen under øynene er forårsaket av en allergi, spør helsepersonell om reseptbelagte allergimedisiner.

Terapier mot poser under øynene

Ulike rynkebehandlinger brukes for å forbedre utseendet til hevelser under øynene. Disse inkluderer laserresurfacing, kjemisk peeling og filler, som kan forbedre hudtonen, stramme huden og forynge området under øynene. For personer med brun eller svart hud, medfører laserresurfacing risiko for permanente endringer i hudfarge (hyperpigmentering eller hypopigmentering). Snakk med helsepersonell om hvilken laserresurfacing-teknikk som reduserer denne risikoen.

Øyelokkkirurgi

Avhengig av hva som forårsaker poser under øynene, kan øyelokkkirurgi (blefaroplastikk) være et behandlingsalternativ. Kirurgen din vil skreddersy blefaroplastikken din (BLEF-uh-roe-plas-tee) til din unike anatomi og behov, men generelt innebærer prosedyren å fjerne overflødig fett gjennom et snitt i den naturlige folden på det øvre øyelokket eller på innsiden av det nedre øyelokket. Prosedyren gjøres vanligvis i poliklinisk setting med lokalbedøvelse.

I tillegg til å korrigere poser under øynene, kan blefaroplastikk også reparere:

  • Posete eller hovne øvre øyelokk
  • Overflødig hud på det øvre øyelokket som forstyrrer synet ditt
  • Hengende nedre øyelokk, som kan føre til at hvitt vises under iris – den fargede delen av øyet
  • Overflødig hud på nedre øyelokk

Snakk med helsepersonell om bivirkningene av øyelokkkirurgi – tørre øyne, rennende øyne, smerte, hevelse, blåmerker og tåkesyn. Sjeldne komplikasjoner inkluderer synstap, blødning, infeksjon, skade på øyemuskler, slitasje på hornhinnen og hengende øyelokk.

Relaterte artikler:

Tunge øyelokk botox

Sti på øyet kjerringråd

Referanser

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren