Kjerringråd mot pollenallergi

Når immunsystemet ditt reagerer på noe som ikke plager andre mennesker, kan det være du opplever en allergisk reaksjon. Pollen kan være en årsakene til allergien. Lær mer om kjerringråd mot pollenallergi.

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Noen av de største synderne som kan forårsake allergiske reaksjoner er:

 • pollen
 • støvmidd
 • kjæledyr dander
 • muggsporer
 • insektstikk
 • mat
 • medisiner

Allergier kan forårsake en rekke symptomer som:

 • nysing
 • rennende nese
 • kløe
 • utslett
 • opphovning
 • astma

Leger behandler allergier med en rekke tilnærminger, som ofte inkluderer medisiner og allergisprøyter. Det er imidlertid kjerringråd for pollenallergi og andre typer allergier du kan vurdere.

Kjerringråd mot pollenallergi

Det beste naturlige middelet for allergi er, når det er mulig, er å unngå det som utløser allergien. Både leger og naturlige healere vil foreslå at du begrenser eller unngår allergener, som er det som forårsaker din allergiske reaksjon.

Du bør unngå eksponering for allergenene dine. For eksempel, hvis du har hatt en allergisk reaksjon på pollen, la legen din få vite om allergien din. Når det er sagt, er noen allergener vanskelig å unngå. I så fall, etter å ha diskutert symptomene dine med legen din, kan du vurdere et kjerringråd mot allergier for å håndtere resultatene av eksponering for et allergen.

Saltvann neseskylling

En anmeldelse fra 2012 av 10 studier viste at saltvannsskylling av nesen hadde gunstige effekter for både barn og voksne med allergisk rhinitt, som ofte omtales som høysnue.

Luftfiltre

Vurder å bruke et luftfilter i dine innendørsmiljøer. Høyeffektive partikkelluftfiltre (HEPA) er en type luftfilter å vurdere. Ved å fange opp luftbårne irritanter som pollen, støv og dander fra kjæledyr, reduserer HEPA-filtre allergener i hjemmet ditt.

Bromelin

Bromelin er et enzym som finnes i papaya og ananas. Naturlige healere anser bromelin for å være effektivt for å forbedre pusten ved å redusere hevelse.

Akupunktur

En anmeldelse fra 2015 av 13 studier konkluderte med at akupunktur viste positive resultater for både sesongmessig og flerårig allergisk rhinitt.

Probiotika

En anmeldelse fra 2015 av 23 studier indikerte at probiotika kan bidra til å forbedre symptomene på allergisk rhinitt.

Honning

Selv om det ikke er vitenskapelige bevis for å bevise det, foreslår en populær teori å spise lokalprodusert honning. Ifølge teorien vil du redusere din allergiske reaksjon over tid på pollen som biene samler i ditt område for å lage honningen.

Klimaanlegg og avfuktere

Ved å fjerne fuktighet fra luften, kan klimaanlegg og avfuktere begrense veksten av mugg og mugg som kan påvirke allergier negativt.

Spirulina

En studie fra 2015 indikerte at diettspirulina – en blågrønn alge – viste antiallergiske beskyttende effekter mot allergisk rhinitt.

Brennesle

Utøvere av naturlig helbredelse foreslår brennesle som et naturlig antihistamin for å hjelpe med allergibehandling.

Quercetin

Quercetin er en favoritt blant talsmenn for naturlig helbredelse som tror at det stabiliserer frigjøringen av histaminer og hjelper til med å kontrollere allergisymptomer. Det finnes naturlig i brokkoli, blomkål, grønn te og sitrusfrukter.

Vitamin C

Utøvere av naturlig medisin foreslår å ta 2000 milligram vitamin C daglig for å redusere histaminnivået.

Eterisk peppermynteolje

En studie fra 1998 viste at behandling med peppermynteolje hadde nok anti-inflammatoriske effekter som reduserte symptomene på bronkial astma og allergisk rhinitt til å berettige kliniske studier. Eteriske oljer kan spres ut i luften, men bør fortynnes i en bærerolje hvis de påføres lokalt.

Eukalyptus eterisk olje

Talsmenn for naturlig helbredelse foreslår å bruke eukalyptusolje som et antimikrobielt middel ved å legge det til hver mengde vask i allergisesongen.

Eterisk olje fra røkelse

Basert på resultatene fra en studie fra 2016, kan røkelsesolje hjelpe mot flerårig allergisk rhinitt. Du kan fortynne den i en bærerolje og bruke den bak ørene eller bruke inhalasjon ved å spre den ut i luften.

Relaterte artikler:

Hovne lepper allergi

Forskjell på glutenallergi og cøliaki

Referanser

Om forfatteren