Kjerringråd mot pollenallergi

I denne artikkelen vil vi se nærmere på noen kjerringråd som har blitt brukt gjennom generasjoner for å lindre pollenallergi.

Pollenallergi, også kjent som høysnue, rammer millioner av mennesker over hele verden hvert år. Symptomer som nysing, kløende øyne, og tetthet i nesen kan gjøre hverdagen utfordrende for de som lider av denne tilstanden. Mens medisiner som antihistaminer og nesespray kan være effektive for å lindre symptomene, velger noen å utforske alternative metoder for å bekjempe allergiske reaksjoner. I denne artikkelen vil vi se nærmere på noen kjerringråd som har blitt brukt gjennom generasjoner for å lindre pollenallergi.

Årsaker og symptomer på pollenallergi

Noen av de største synderne som kan forårsake allergiske reaksjoner er:

 • pollen
 • støvmidd
 • kjæledyr dander
 • muggsporer
 • insektstikk
 • mat
 • medisiner

Allergier kan forårsake en rekke symptomer som:

 • nysing
 • rennende nese
 • kløe
 • utslett
 • opphovning
 • astma

Leger behandler allergier med en rekke tilnærminger, som ofte inkluderer medisiner og allergisprøyter. Det er imidlertid kjerringråd for pollenallergi og andre typer allergier du kan vurdere.

Relatert: Symptomer på pollenallergi

Kjerringråd mot pollenallergi

Det beste naturlige middelet for allergi er, når det er mulig, er å unngå det som utløser allergien. Både leger og naturlige healere vil foreslå at du begrenser eller unngår allergener, som er det som forårsaker din allergiske reaksjon.

Du bør unngå eksponering for allergenene dine. For eksempel, hvis du har hatt en allergisk reaksjon på pollen, la legen din få vite om allergien din. Når det er sagt, er noen allergener vanskelig å unngå. I så fall, etter å ha diskutert symptomene dine med legen din, kan du vurdere et kjerringråd mot allergier for å håndtere resultatene av eksponering for et allergen.

Saltvann neseskylling

En anmeldelse fra 2012 av 10 studier viste at saltvannsskylling av nesen hadde gunstige effekter for både barn og voksne med allergisk rhinitt, som ofte omtales som høysnue.

Luftfiltre

Vurder å bruke et luftfilter i dine innendørsmiljøer. Høyeffektive partikkelluftfiltre (HEPA) er en type luftfilter å vurdere. Ved å fange opp luftbårne irritanter som pollen, støv og dander fra kjæledyr, reduserer HEPA-filtre allergener i hjemmet ditt.

Bromelin

Bromelin er et enzym som finnes i papaya og ananas. Naturlige healere anser bromelin for å være effektivt for å forbedre pusten ved å redusere hevelse.

Akupunktur

En anmeldelse fra 2015 av 13 studier konkluderte med at akupunktur viste positive resultater for både sesongmessig og flerårig allergisk rhinitt.

Probiotika

En anmeldelse fra 2015 av 23 studier indikerte at probiotika kan bidra til å forbedre symptomene på allergisk rhinitt.

Honning

Selv om det ikke er vitenskapelige bevis for å bevise det, foreslår en populær teori å spise lokalprodusert honning. Ifølge teorien vil du redusere din allergiske reaksjon over tid på pollen som biene samler i ditt område for å lage honningen.

Relatert: Kjerringråd mot kløe i øynene

Klimaanlegg og avfuktere

Ved å fjerne fuktighet fra luften, kan klimaanlegg og avfuktere begrense veksten av mugg og mugg som kan påvirke allergier negativt.

Spirulina

En studie fra 2015 indikerte at diettspirulina – en blågrønn alge – viste antiallergiske beskyttende effekter mot allergisk rhinitt.

Brennesle

Utøvere av naturlig helbredelse foreslår brennesle som et naturlig antihistamin for å hjelpe med allergibehandling.

Quercetin

Quercetin er en favoritt blant talsmenn for naturlig helbredelse som tror at det stabiliserer frigjøringen av histaminer og hjelper til med å kontrollere allergisymptomer. Det finnes naturlig i brokkoli, blomkål, grønn te og sitrusfrukter.

Vitamin C

Utøvere av naturlig medisin foreslår å ta 2000 milligram vitamin C daglig for å redusere histaminnivået.

Eterisk peppermynteolje

En studie fra 1998 viste at behandling med peppermynteolje hadde nok anti-inflammatoriske effekter som reduserte symptomene på bronkial astma og allergisk rhinitt til å berettige kliniske studier. Eteriske oljer kan spres ut i luften, men bør fortynnes i en bærerolje hvis de påføres lokalt.

Eukalyptus eterisk olje

Talsmenn for naturlig helbredelse foreslår å bruke eukalyptusolje som et antimikrobielt middel ved å legge det til hver mengde vask i allergisesongen.

Eterisk olje fra røkelse

Basert på resultatene fra en studie fra 2016, kan røkelsesolje hjelpe mot flerårig allergisk rhinitt. Du kan fortynne den i en bærerolje og bruke den bak ørene eller bruke inhalasjon ved å spre den ut i luften.

Relatert: Forskjell på glutenallergi og cøliaki

Lokale råvarer: Et naturlig forsvar mot allergener?

I tillegg til honning, er det noen som hevder at andre lokale råvarer kan hjelpe til med å bekjempe pollenallergi. Dette inkluderer lokale grønnsaker og frukt, som kan inneholde spor av pollen fra planter i området ditt. Ved å spise slike råvarer, kan teorien være at du gradvis blir eksponert for pollen og bygger opp immunitet mot dem.

Klimaanlegg og luftrensere: Skaper en allergivennlig atmosfære

For de som lider av pollenallergi, kan innendørs luftkvalitet spille en stor rolle i å lindre symptomer. Å holde vinduer og dører lukket i pollensesongen kan bidra til å begrense mengden pollen som kommer inn i hjemmet ditt. I tillegg kan bruk av klimaanlegg med et effektivt filtersystem bidra til å fjerne pollen og andre allergener fra luften. Luftrensere er også en effektiv måte å fjerne allergener fra inneluften på, og kan være spesielt nyttige for de som lider av alvorlige allergier.

Relatert: Hovne lepper allergi

Stressmestring: En nøkkel til symptomlindring?

Stress har blitt knyttet til forverring av allergisymptomer hos noen mennesker. Derfor kan stressmestringsteknikker som yoga, meditasjon, eller dyp pusting være nyttige for å redusere symptomer på pollenallergi. Disse teknikkene kan bidra til å senke nivåene av stresshormoner i kroppen og fremme avslapning, noe som igjen kan redusere betennelse og forbedre immunforsvaret.

Konklusjon

Pollenallergi kan være en utfordrende tilstand å håndtere, men det finnes en rekke kjerringråd og alternative metoder som noen finner hjelpsomme. Mens noen av disse metodene mangler solid vitenskapelig bevis, kan de likevel være verdt å prøve som et supplement til konvensjonelle behandlinger. Husk imidlertid at det beste for å håndtere pollenallergi er å konsultere en kvalifisert helsepersonell for individuelt tilpassede råd og behandlinger.

Referanser

Om forfatteren