Kjerringråd mot myggstikk

Det kan trenge litt eksperimentering for å se hva som fungerer best for deg og myggstikk. Lær mer om kjerringråd mot myggstikk.

Kjerringråd mot myggstikk

De fleste av disse midlene kan brukes så mange ganger som nødvendig for å berolige området.

Rengjøre området med alkohol

Hvis du tar stikket snart etter at myggen har stukket deg, tørker du fort stikket med å gni alkohol på det. Å gni alkohol har en avkjølende effekt når den tørker, noe som kan lindre kløe. Unngå å bruke for mye alkohol, da det kan irritere huden.

Relatert: Mygg og blodtype

Påføre honning på stikket

Honning er en antiseptisk og antibakteriell ingrediens som også har sårhelende egenskaper. Det har vist seg å redusere betennelse, og kan også bidra til å forhindre infeksjon. Ikke bruk den ute, for honningen kan tiltrekke flere mygg.

Ta et havremelbad

Havremel har aktive egenskaper som hjelper med å berolige insektbitt og allergiske reaksjoner, vannkopper og tørr hud. Du kan legge havregryn i et badekar eller bruke den som en maske på stikket. Lag en lime ved å tilsette litt vann i kolloidalt havregryn og smør på det berørte området. Vask den av med varmt vann etter 15 minutter. Du kan også legge honning i lime for ekstra fordeler. Fuktighet med en krem ​​etter.

Bruk en kald tepose

Grønn og svart te kan ha effekter som kan bidra til å redusere hevelse. Antiinflammatoriske effekter i te kan hjelpe med hevelsen. Legg en pose med grønn eller svart te i kjøleskapet for å kjøle den ned. Påføre den kalde teposen over stikket for å lette kløe.

Relatert: Allergisk reaksjon av myggstikk

Bruk basilikum

Basilikum har kjemiske forbindelser som kan lindre kløende hud. Du kan bruke basilikumolje som en lotion eller lage din egen hjemme. For å lage din egen, koker du 2 kopper vann og 14 gram tørkede basilikumblader. Etter at blandingen er avkjølt, dypp en vaskeklut i gryten og påføre den på det berørte området. For en mer øyeblikkelig behandling, hakk opp friske basilikumblader og gni dem på huden din.

Påføre aloe vera

Aloe vera gel er vist å ha betennelsesdempende egenskaper for sårheling, og for å roe ned infeksjoner. Den kjølende følelsen av gelen kan også berolige enhver kløe. Hold en aloe vera-plante i huset. Du kan klippe bladene og bruke gelen direkte.

Fortynne hakket hvitløk

Noen kremer bruker hvitløkekstrakt på grunn av sårhelende og antivirale egenskaper. Men ikke gni hvitløk direkte på huden din. Rå hvitløk kan øke hudirritasjon og betennelse. Fortynne i stedet kvernet hvitløk med kokosnøttolje og bruk det på det berørte området i noen minutter.

Bruk med forsiktighet følgende kjerringråd mot myggstikk

Disse kjerringrådene kan øke hudirritasjon eller forårsake uønskede bivirkninger som kviser, svie, tørr hud og mer.

  • bakepulver
  • sitron eller limesaft
  • tannkrem
  • eddik

Om forfatteren

Legg inn kommentar