20-50% RABATT!


HELGE

KUPP!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Kjerringråd mot magesår

Noen naturlige midler kan lindre smerter og andre symptomer forbundet med magesår. Lær mer om kjerringråd mot magesår.

Hva er magesår?

Magesår kan blant annet utvikle seg i mageslimhinnen. Noen naturlige midler kan lindre smerter og andre symptomer forbundet med magesår. Magesår er sår som utvikler seg i slimhinnen i magen eller tolvfingertarmen, som er den første delen av tynntarmen. Magesår er også kjent som magesår, magesår eller duodenalsår. Magesår utvikler seg når magesyre irriterer slimhinnen i magen.

Årsaker til magesår kan være:

 • en infeksjon med Helicobacter pylori (H. pylori) bakterier
 • langvarig bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske medisiner, som ibuprofen eller aspirin

Noen mennesker tror stress eller krydret mat kan forårsake magesår. Disse forårsaker ikke magesår, men kan gjøre magesåret verre ved å øke magesyreproduksjonen.

Les om ti evidensbaserte metoder for å lindre smertene fra magesår.

Kjerringråd mot magesår

Hvis en person har magesår, kan de føle en brennende følelse i magen som:

 • varer noen minutter eller flere timer
 • letter etter å ha stoppet matinntak
 • starter midt på natten eller under måltider
 • forekommer av og på i flere uker

Folk kan lindre disse symptomene ved å bruke følgende hjemmemidler:

Probiotika

Yogurter inneholder probiotika som hjelper til med å gjenopprette balansen i bakteriene i fordøyelseskanalen. Probiotika er levende organismer som hjelper til med å gjenopprette balansen i bakteriene i fordøyelseskanalen. I tillegg til å hjelpe til med å oppnå optimal tarmhelse, kan de hjelpe med behandling av magesår.

Folk kan finne probiotika i følgende kilder:

 • yoghurt
 • gjæret mat
 • probiotiske tilskudd

Noen matvarer har probiotika i seg. Men vurdere å ta kosttilskudd da de har høyere konsentrasjoner av probiotika per porsjon.

Ingefær

Mange mennesker tror at ingefær har gastrobeskyttende effekter. Noen bruker det for å behandle mage- og fordøyelsesbesvær, for eksempel forstoppelse, oppblåsthet og gastritt.

Fargerike frukter

Mange frukter inneholder forbindelser som kalles flavonoider, som er polyfenoler. Flavonoider bidrar til de rike fargene på noen frukter. Polyfenoler kan hjelpe mot magesår. De kan også hjelpe en rekke andre fordøyelsesproblemer, inkludert spasmer og diaré. Flavonoider beskytter mageslimhinnen mot å utvikle magesår. De gjør dette ved å øke mageslim, som hemmer veksten av H. pylori. Flavonoider har også antioksidantegenskaper.

Flavonoider er til stede i frukt som:

 • epler
 • blåbær
 • kirsebær
 • sitroner og appelsiner
 • nøtter

Honning

Honning har antimikrobielle egenskaper som kan være nyttige når du behandler magesår. Honning er et populært, naturlig søtningsmiddel som brukes over hele verden. Mennesker som konsumerer honning regelmessig, kan glede seg over en rekke helsemessige fordeler. En undersøkelse fra 2016 slår fast at Honning har antimikrobielle effekter mot H. pylori. Det antyder at honning kan være nyttig for behandling av magesår. Folk bruker også honning for å fremskynde sårheling, inkludert hudsår, brannskader og sår.

Gurkemeie

Gurkemeie er et populært krydder som ofte brukes i India og andre deler av Sør-Asia. Som chilipepper inneholder gurkemeie en forbindelse som kalles curcumin. Forskere har begynt å studere curcumin med hensyn til helsemessige fordeler. En gjennomgang fra 2013 konkluderte med at curcumin har antiinflammatoriske og antioksidantaktiviteter som kan bidra til å forebygge magesår. Imidlertid er det et begrenset antall studier på mennesker.

Kamille

Noen bruker kamilleblomster for å behandle lettere angst, tarmkramper og betennelser. En gjennomgangsstudie publisert i 2012 rapporterer at kamilleekstrakt også kan ha såregenskaper. Noen forskere tror det kan hemme magesår og redusere legetiden.

Hvitløk

Hvitløk er populært i mange deler av verden for å tilsette smak til maten. Hvitløk har antimikrobielle og antibakterielle egenskaper, noe som gjør det nyttig i bekjempelse av infeksjoner. Noen studier støtter hvitløks effektivitet i behandling av magesår. I følge en anmeldelse fra 2015, kan hvitløk også bidra til å forhindre vekst av H. pylori. En liten studie fra 2015 antyder at å spise to fedd hvitløk sammen med et måltid, to ganger om dagen, kan ha antibakterielle effekter mot H. pylori.

Lakris

Lakris er et populært krydder som er hjemmehørende i Middelhavsregionen og Asia. Folk har brukt lakris i tradisjonell medisiner i hundrevis av år. Noen mennesker tror at å spise en tørket lakrisrot kan bidra til å kurere og forhindre magesår. Imidlertid har forskning en tendens til å fokusere på bruk av kosttilskudd, ikke tørket lakrisrot. Så folk som er interessert i å bruke dette krydderet til magesår, vil kanskje prøve det som et supplement. En studie fra 2013 fant at å ta lakrisstilskudd kan bidra til å bekjempe H. pylori-infeksjoner. Studien antyder at tilskuddet hjelper til med å forhindre bakteriene i å vokse.

Aloe vera

Aloe vera er en populær plantebasert olje som finnes i mange aktuelle kremer, kosmetikk og mat. Noen studier som ser på hvordan aloe vera påvirket magesår ga gunstige resultater.

Prognose

Kjerringråd mot magesår kan bidra til å lette og forebygge magesår, men folk bør alltid oppsøke lege for å finne ut årsaken og få medisinsk behandling. En lege kan lage en behandlingsplan for å behandle magesår. Kjerringråd mot magesår kan bidra til å forebygge at magesår utvikler seg i fremtiden, og naturlig bidra til å lette på symptomene.

Relaterte artikler:

Stiv nakke kjerringråd

Råd mot hoste

Om forfatteren

Legg inn kommentar


INNSPURT!

HELGE

KUPP!

20-50% RABATT!

HELGE

KUPP!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE