Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Kjerringråd mot lungebetennelse

Kjerringråd kan ikke behandle lungebetennelse, men de kan brukes til å håndtere symptomene effektivt. Lær mer om behandling.

Kjerringråd mot lungebetennelse

Kjerringrådene erstatter ikke legen din og behandlingen han eller hun foreskriver. Du bør fortsette å følge legens anbefalinger mens du bruker disse komplementære terapiene. Les videre for å lære hvordan du kan bruke hjemmemedisiner for å lindre hoste, smerter i brystet og mer. Hvis symptomene dine forverres eller vedvarer utover forventet syn, må du kontakte legen din.

Hvis du hoster

Du kan utvikle en hoste ved begynnelsen av lungebetennelsen. Det kan være av og på i løpet av de første 24 timene, eller det kan utvikle seg i løpet av noen få dager. Hoste hjelper til med å befri kroppen din fra infeksjonen ved å fjerne væske fra lungene, slik at du ikke vil slutte å hoste helt. Men du vil få hosten ned, slik at den ikke forstyrrer hvile eller forårsaker ytterligere smerter og irritasjoner. Hosten din kan vedvare i noen tid under og etter bedring. Den bør avta betydelig etter omtrent seks uker.

Gurgle saltvann

Å gurgle med saltvann kan bidra til å bli kvitt noe av slimet i halsen og lindre irritasjon.

Gjør dette:

 • Løs 1/4 til 1/2 ts salt i et glass varmt vann
 • Gurgle blandingen i 30 sekunder, og spytt den helt ut
 • Gjenta minst tre ganger hver dag

Drikk varm peppermyntete

Peppermynte kan også bidra til å lindre irritasjon og utvise slim. Det er fordi det er en velprøvd dekongestant, betennelsesdempende og smertestillende middel. Hvis du ikke allerede har peppermyntete, kan du kjøpe posete på din lokale dagligvarebutikk. Og hvis du har fersk peppermynte, kan du enkelt lage din egen te ved å bruke hvilken som helst type mynte.

Slik lager du fersk te:

 • Vask og skjær friske mynteblader og legg dem i en kopp eller tekanne
 • Tilsett kokende vann og bratt i omtrent fem minutter
 • Sil og server med sitron, honning eller melk

Det kan være lurt å innånde aromaen av peppermyntete mens teen er rykende varm. Dette kan bidra til å rense neseveiene dine.

Hvis du har feber

Feberen din kan utvikle seg plutselig eller i løpet av noen få dager. Med behandling bør det avta i løpet av uken.

Påføre en lunken kompress

Du kan også bruke en lunken kompress for å avkjøle kroppen fra utsiden. Selv om det kan være fristende å bruke en kald komprimering, kan den plutselige temperaturendringen føre til frysninger. En lunken kompress gir en mer gradvis temperaturendring.

Slik lager du en kompress:

 • Fukt et lite håndkle eller vaskeklut med lunkent vann
 • Press ut overflødig vann og legg kompressen på pannen
 • Gjenta så ofte du vil

Hvis du har frysninger

Det kan komme frysninger før eller under feber. De avtar vanligvis etter at feberen har gått over. Dette kan vare opptil en uke, avhengig av når du begynte behandlingen.

Drikk varmt vann

Hvis peppermyntete ikke er din greie, vil et glass varmt vann gjøre nytten. Dette kan hjelpe deg med å holde deg hydrert og varm. Gjør en ekstra innsats for å få i deg nok væsker.

Ha i deg suppe

Ikke bare er en varm skål med suppe nærende. Det kan også bidra til å fylle på viktige væsker mens den varmer innenfra og ut.

Hvis du er kortpustet

Ved lungebetennelse kan pusten din plutselig bli rask og grunn, eller dette kan utvikle seg gradvis i løpet av noen få dager. Du kan til og med oppleve kortpustethet mens du hviler. Legen din kan ha foreskrevet medisiner eller inhalatorer for å avhjelpe. Hvis følgende forslag ikke hjelper, og pusten din blir enda grunnere, må du søke øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Drikk en kopp kaffe

Å drikke en kopp kaffe kan også bidra til å lindre kortpustethet. Dette er fordi koffein er lik et bronkodilateringsmiddel som kalles teofyllin. De kan begge brukes til å åpne luftveiene i lungene, noe som kan bidra til å lindre symptomene dine. Effekten av koffein kan vare i opptil fire timer.

Hvis du har smerter i brystet

Brystsmerter kan komme plutselig eller i løpet av flere dager. Noe brystsmerter eller verk er forventet ved lungebetennelse. Med behandling avtar brystsmerter vanligvis innen fire uker.

Drikk en kopp gurkemeie

Gurkemeie har antiinflammatoriske egenskaper som kan hjelpe i smertelindring. Selv om eksisterende forskning dreier seg om andre former for smerte, er det antatt at effekten av dette også gjelder brystsmerter. Gurkemeie har også antioksidant og antimikrobielle egenskaper.

Slik lager du fersk gurkemeiete:

 • Tilsett 1 ts gurkemeiepulver i et par kopper kokende vann
 • Senk varmen og la det småkoke i 10 minutter
 • Sil og server med honning og sitron
 • Tilsett en klype svart pepper for økt opptak
 • Drikk så ofte du vil
 • Drikk en kopp ingefærte

Ingefær har også vist seg å ha betennelsesdempende og smertestillende egenskaper som gjør det nyttig for å redusere smerter. I likhet med gurkemeie, har ikke nåværende forskning på ingefær sett på effekten i forbindelse med brystsmerter, men det antas å ha smertelindrende effekt.

Slik lager du fersk ingefærte:

 • Skjær eller rasp noen få stykker fersk ingefær og legg den i en gryte med kokende vann
 • Senk varmen og la det småkoke i omtrent 20 minutter
 • Sil og server med honning og sitron
 • Drikk så ofte du vil

Relaterte artikler:

Trene etter lungebetennelse

Influensa vs forkjølelse

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE