PÅ TEKSTIL OG SKO!

50%

SPAR OPPTIL

-25%

-47%

RAB Electron wmns

RAB Xenon 2.0
 

1 499,-

1 999,-

3 799,-

1 999,-

Se hele utvalget!

-70%

-33%

Nordfjell

dunjakke 
 

Falkland

dunjakke 
 

299,-

999,-

1 499,-

999,-

Se hele utvalget!

Kjerringråd mot luft i magen

2 995,-

5 299,-

-43%

POLAR

Vantage V

Se hele utvalget!

Det er viktig at gassen som kroppen produserer frigjøres, men noen ganger kan det bli for mye. Lær mer om kjerringråd mot luft i magen.

FJÄLLRÄVEN Abisko Midsummer Trousers

-40%

-40%

2 199,-

1 319,-

Se alle tilbudene!

FJÄLLRÄVEN Abisko Midsummer Pant 

1 319,-

2 199,-

999,-

SWEET PROTECTION

Supernaut PrimaLoft 

1 999,-

-50%

-50%

1 499,-

749,-

Se hele utvalget!

SWEET PROTECTION

Supernaut Windblock 

Kjerringråd mot luft i magen

3 475,-

5 999,-

-42%

GARMIN

Forerunner 745

GARMIN

Epix Gen 2

-23%

10 299,-

7 943,-

Mens promping kan virke pinlig for noen mennesker, er det en naturlig del av fordøyelsessyklusen. Alle gjør det, og det er et tegn på at fordøyelsessystemet til en person fungerer som det skal. Det er faktisk viktig at gassen som produseres av kroppen frigjøres. Hvis det ikke er det, kan det bygge seg opp og bli veldig ubehagelig. Det er vanlig å passere mellom 1–3 liter gass per dag. For de som føler at de har mye gass, er det flere trinn for å redusere dette. Her ser vi på mulige virkemidler.

Spis måltider og snacks sakte

Størstedelen av gassen som produseres av kroppen dannes på grunn av å ha svelget luft. En person kan ikke helt unngå å svelge luft, men visse vaner kan føre til at overflødig luft kommer inn i kroppen. Å spise for raskt er en av dem. Å spise sakte med munnen lukket vil redusere mengden luft en person svelger ved måltider.

Slutt å tygge tyggegummi

1 359,-

2 099,-

-35%

GARMIN

Forerunner 45

GARMIN

Fenix 6X Pro Solar

10 199,-

Mange tygger tyggegummi for å holde pusten frisk og for å unngå snacks. Imidlertid kan de som gjør det ha mer gass enn andre. Tyggegummi betyr kontinuerlig å svelge luft, noe som bygger seg opp og øker antall ganger en person trenger å få ut gass.

Se opp for matintoleranser og allergier

Noen mennesker kan være følsomme for forskjellige matvarer, og kan ha allergier som gir en reaksjon i kroppen. Disse kan føre til gass og andre ubehagelige symptomer, som oppblåsthet, kvalme og diaré. En person med overdreven gass kan oppleve at en eliminasjonsdiett hjelper. En eliminasjonsdiett er der en person ville kutte ut alle de kjente matvarene som forårsaker gass før han introduserte dem igjen, en om gangen for å finne ut hvilke som forårsaker problemene.

Unngå tettsittende klær

Løse klær er med på å sikre at en person forblir så komfortabel som mulig dersom luften i magen skulle oppstå. Å ha klær som ikke er for stramme hjelper også når det oppstår gass, slik at det kan passere fritt ut av kroppen.

Unngå eller redusere inntaket av mat som produserer gass

Noen matvarer er kjent for å øke gassproduksjonen. Karbohydrater som inneholder fruktose, laktose, uoppløselig fiber og stivelsesgjæring i tykktarmen. Gass bygger seg opp når de gjærer. Det anbefales imidlertid ikke å kutte disse matvarene helt, da de er en viktig del av et sunt, balansert kosthold. Frukt og grønnsaker kan ofte forårsake gass, men å spise flere porsjoner frukt og grønnsaker om dagen er viktigere enn å eliminere gass. Å redusere mengden av disse gassproduserende matvarene kan imidlertid bidra til å minimere gassproblemene.

Slutt å røyke

Mennesker som røyker svelger mer luft enn de som ikke gjør det. Jo oftere en person røyker, jo mer luft svelger de. Det er selvfølgelig mange andre helsemessige fordeler ved å gi opp røyking også. Mennesker som bruker e-sigaretter svelger også mer luft enn folk som ikke gjør det, så å unngå e-sigaretter kan også hjelpe når en person har overflødig gass.

Trene regelmessig

Regelmessig trening hjelper til med å holde fordøyelsessystemet i god form. En rolig spasertur etter store måltider kan også hjelpe til med å sparke fordøyelsessystemet i gang og få fart på fordøyelsen. Å holde seg hydrert reduserer sannsynligheten for forstoppelse ved å la avfall passere jevnt gjennom fordøyelsessystemet.

Drikk rikelig med vann

Å holde seg godt hydrert oppmuntrer avfall til å gå lett gjennom fordøyelsessystemet til en person. Dette hjelper til med å holde avføringen myk, så det er viktig å drikke nok gjennom dagen. Mangel på væske kan også forårsake forstoppelse, noe som kan føre til stinkende gass. Folk bør prøve å drikke vann ved hvert måltid, for å hjelpe kroppen med å fordøye maten lettere.

Unngå kullsyreholdige drikker

RABATT PÅ GARMIN SPORTSKLOKKER!

20-40%

Kullsyreholdige drikker inneholder luftbobler, og en person som drikker mye kullsyreholdige drikker kan oppleve mer gass enn andre. Når noen reduserer eller fjerner disse typer drikke fra kostholdet, kan det bidra til å redusere mengden gass de har.

Ta probiotika

Probiotika er kosttilskudd som inneholder de sunne bakteriene som allerede finnes i en persons fordøyelseskanal. Disse snille bakteriene er med på å bryte ned maten, og kan til og med jobbe for å bryte ned hydrogengassen som produseres under fordøyelsen. Noen ganger kan probiotika føre til en økning i gass og oppblåsthet. Dette er vanligvis kortvarig, og det vil antagelig bli mindre når kroppen blir vant til de nye bakteriene.

Forebygge forstoppelse

Forstoppelse kan være en årsak til overflødig gass. Hvis avføring forblir i tykktarmen i lengre tid, vil den fortsette å gjære inne i kroppen. Dette produserer ekstra gass som kan lukte spesielt ille. Behandling av forstoppelse varierer. Å drikke mye vann og øke fiberinntaket kan imidlertid bidra til å redusere risikoen for at det oppstår. Trening bidrar til en sunn fordøyelse, og kan forebygge forstoppelse.

Relaterte artikler:

Kjerringråd mot halsbrann

Vanndrivende kjerringråd

2 995,-

5 299,-

-43%

POLAR

Vantage V

Se hele utvalget!

Om forfatteren

Legg inn kommentar

PÅ TEKSTIL OG SKO!

50%

SPAR OPPTIL

60%

SKALLJAKKER

DUNJAKKER

TURBUKSER

SPAR

OPPTIL

LUKK

50%

PÅ ALLE JAKKER!

SPAR OPPTIL

LUKK

40-90%

RABATT PÅ KJENTE MERKEVARER!

GJØR ET KUPP!

LUKK

5 499,-

3 849,-

ARC'TERYX Magnus Coat herre

-30%

LUKK

6 999,-

4 899,-

ARC'TERYX Beta SV

-30%

LUKK

1 499,-

899,-

RAB Torque - turbukse dame

-40%