ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Kjerringråd mot leamus

Har du noen gang følt en ufrivillig krampe, rykning eller leamus i en muskel? Lær mer om kjerringråd mot leamus og kramper.

Kjerringråd mot leamus og kramper

Denne typen muskelsammetrekninger kan skje hvem som helst av mange forskjellige grunner og i mange områder av kroppen din. Leamus, kramper eller muskelrykninger er vanlige i mage, armer, hender og føtter. Du kan også føle dem i leggene, hamstrings og lår, og langs ribbeina. Mange tilfeller er muskelkramper er forårsaket av tung og hard trening. Tålmodighet, hvile, uttøying og massering av muskelen kan bidra til å lindre smertene.

Personer med akutt nakke- og ryggsmerter lider ofte av muskelkramper. Gravide er også utsatt på grunn av den plutselige økningen i vekt. Menstruerende kvinner opplever muskelkramper på grunn av sammentrekninger i livmor, selv om alvorlighetsgraden av smerter varierer fra person til person. Muskelkramper er en vanlig bivirkning av kroniske tilstander som multippel sklerose, muskeldystrofi og McArdles sykdom.

Prøv disse syv naturlige muskelavslappende midler for å lindre leamus og muskelrykninger i kroppen:

Kamille

Kamille er en urt som brukes til å behandle en rekke plager, inkludert leamus og muskelkramper. Den inneholder 36 flavonoider, som er forbindelser som har betennelsesdempende egenskaper. Du kan massere essensiell olje av kamille på berørte muskler for å lette leamus eller kramper. Kamillete kan også bidra til å slappe av ømme muskler.

Kirsebærjuice

Mennesker som melder seg på maraton trener ofte mye og hardt, noe som forårsaker mye stress på musklene. Kirsebærjuice kan bidra til å bekjempe betennelse og muskelsmerter som er vanlig hos løpere. Studier avslører at å drikke syrlig kirsebærjuice kan minimere smerter etter treningen. Antioksidant- og antiinflammatoriske egenskaper i frukten bidrar til å slappe musklene naturlig.

Blåbærsmoothie

En annen søt og naturlig måte å slappe av musklene på er ved å spise blåbær. En fersk studie antyder at det å ha en blåbærsmoothie før og etter trening kan bidra til å fremskynde restitusjon fra muskelskader. Blåbær har antioksidanter og har vist seg å redusere oksidativt stress og betennelse.

Cayennepepper

Capsaicin, et stoff som finnes i cayennepepper, er en naturlig muskelavslappende middel som ofte anbefales til mennesker som lever med fibromyalgi og revmatoid artritt. Den kan tilsettes mat, eller du kan finne cayennepepper i kapselform og som en krem. Når du bruker en krem, kan du bruke den på områder som er berørt av leamus eller kramper.

Vitamin D

Personer som har regelmessige muskelsmerter eller leamus kan være mangle vitamin D. Dette vitaminet kommer i mange former, inkludert væsker, tabletter og kapsler. Du kan også få det i mat som egg, fisk og melk. Å få regelmessig eksponering for sollys er en annen måte å få D-vitamin på.

Magnesium

Magnesium er viktig for menneskets ernæring, da det opprettholder normal muskel- og nervefunksjon. Selv om det er sjelden, inkluderer tidlige symptomer hos personer som mangler dette mineralet muskelsmerter. Dette mineralet finnes mest i matvarer som bananer, mandler, belgfrukter og brun ris. Det er også tilgjengelig som et supplement.

Hvile

Den kanskje og mest naturlige måten å slappe av musklene på er å hvile. Sørg for å få mye søvn, drikke mye væske, og prøv å ikke overarbeide den berørte muskelen. Å bruke varmeputer eller isposer på muskelen, kan gi øyeblikkelig lettelse. Noen ganger skyldes muskelkramper eller leamus en overdreven stimulering av muskler, og is kan bidra til å roe ned overføringen av impulser fra hjernen til den overaktive muskelen.

Relaterte artikler:

Leamus etter trening

Kjerringråd mot kramper i bena

Om forfatteren

Legg inn kommentar