Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Kjerringråd mot kviser

Kviser er et vanlig problem med en rekke underliggende årsaker, men heldigvis kan mange naturlige midler også være effektive.

Kviser er en av de vanligste hudtilstandene, og berører anslagsvis 85% av menneskene på et eller annet tidspunkt i livet. Konvensjonelle kviserbehandlinger kan være dyre og har ofte uønskede bivirkninger som tørrhet, rødhet og irritasjon. Dette har fått mange mennesker til å se på hvordan de kan kurere kviser naturlig hjemme.

Kjerringråd mot kviser

Denne artikkelen ser på 13 kjerringråd mot kviser som støttes av vitenskap.

Hva er årsaken til kviser?

Kviser starter når porene i huden din blir tette av olje og døde hudceller. Hver pore er koblet til en talgkjertel, som produserer et fettstoff som kalles talg. Ekstra talg kan tette porene og forårsake vekst av en bakterie kjent som Propionibacterium acnes, eller P. acnes. De hvite blodcellene dine angriper P. acnes, noe som fører til hudbetennelse og kviser. Noen tilfeller av kviser er mer alvorlige enn andre, men vanlige symptomer inkluderer hudormer og kviser. Mange faktorer bidrar til utvikling av kviser, inkludert genetikk, kosthold, stress, hormonendringer og infeksjoner.

Nedenfor er 13 hjemmemedisiner for kviser som du kanskje vil prøve.

Eplecidereddik

De organiske syrene i eplecidereddik kan bidra til å drepe bakterier som forårsaker kviser, og redusere utseendet på arrdannelser. Påføring av eplecidereddik på huden kan forårsake forbrenning eller irritasjon, så den bør brukes forsiktig.

Sink

Personer med kviser har ofte lavere sinknivå enn personer med ren hud. Flere studier viser at å ta sink oralt kan redusere kviser betydelig.

Honning og kanel

Honning og kanel har betennelsesdempende, antioksiderende og antibakterielle egenskaper. På grunn av dette kan de være gunstige for kviserutsatt hud.

Te treolje

Te treolje har sterke antibakterielle og betennelsesdempende egenskaper. Påføring av den på huden har vist seg å redusere kviser.

Grønn te

Grønn te inneholder antioksidanter som hjelper til å bekjempe bakterier og redusere betennelse. Påføring av grønn te på huden har vist seg å redusere kviser betydelig.

Heksehassel

Påføring av heksehassel på huden har vist seg å bekjempe bakterier, redusere betennelse og hjelpe til med å helbrede huden. Det kan være gunstig for personer med kviser, men mer forskning er nødvendig.

Aloe vera

Når den påføres huden, kan aloe vera gel hjelpe til med å helbrede sår, behandle forbrenninger og bekjempe betennelse. Det kan være gunstig for individer med kviser, og som er utsatt for kviser, men mer forskning er nødvendig.

Fiskeolje

Fiskeoljer inneholder EPA og DHA omega-3 fettsyrer. Å ta et fiskeoljetilskudd kan bidra til å redusere kviser.

Eksfolering

Eksfoliering er prosessen med å fjerne det øverste laget av døde hudceller. Det kan redusere utseendet på arr og misfarging, men mer forskning er nødvendig om evnen til å behandle kviser.

Lavglykemisk kosthold

Å spise mat med høyt glykemisk innhold kan øke talgproduksjonen og bidra til kviser. Mer forskning er nødvendig for å avgjøre om et lavglykemisk kosthold effektivt kan behandle eller forhindre kviser.

Meieriprodukter

Noen studier fant en positiv sammenheng mellom å drikke melk og kviser. Det kan være en god ide å begrense melke- og melkeforbruket for de med kviser som er utsatt for kviser, men mer forskning er nødvendig.

Stress

Hormoner som frigjøres i tider med stress kan gjøre kviser verre. Å redusere stress kan bidra til å gi mindre kviser.

Trening

Trening fremmer sunn blodsirkulasjon, regulerer hormoner og hjelper med å redusere stress.

Kviser

Kviser er et vanlig problem med en rekke underliggende årsaker. Imidlertid kan konvensjonelle behandlinger forårsake tørrhet, rødhet og irritasjon. Heldigvis kan mange naturlige midler også være effektive. Hjemmemidlene som er oppført i denne artikkelen fungerer kanskje ikke for alle, men de kan være verdt å prøve. Likevel kan det være lurt å oppsøke hudlege hvis du har et alvorlig problem med kviser.

Relaterte artikler:

Kjerringråd mot hjertebank

Kjerringråd mot tannverk

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE