20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Kjerringråd mot kikhoste

Kikhoste er en tørrhoste som ligner på andre luftveissykdommer som forkjølelse, influensa eller bronkitt. Lær mer om kjerringråd mot kikhoste.

Hva er kikhoste?

Å diagnostisere kikhoste i et tidlig stadie kan være vanskelig fordi symptomene ligner på andre vanlige luftveissykdommer, for eksempel forkjølelse, influensa eller bronkitt.

Noen ganger kan leger diagnostisere kikhoste ved å spørre om symptomer og lytte til hoste. Medisinske tester kan være nødvendig for å bekrefte diagnosen. Slike tester kan omfatte:

 • En nese- eller halskultur og test. Legen din tar en vattpinne eller sugeprøve fra området der nesen og halsen møtes (nasopharynx). Prøven blir deretter sjekket for bevis på tilstedeværelse av kikhostebakterier.
 • Blodprøver. En blodprøve kan bli tatt og sendt til et laboratorium for å sjekke antall hvite blodlegemer, fordi hvite blodlegemer hjelper kroppen med å bekjempe infeksjoner, som kikhoste.
 • Et røntgenbilde av brystet. Legen din kan be om et røntgenbilde for å sjekke om det foreligger betennelse eller væske i lungene, noe som kan oppstå når lungebetennelse kompliserer kikhoste og andre luftveisinfeksjoner.

Kjerringråd mot kikhoste

Hvis du ikke ønsker å gå på medisiner når du har kikhoste, finnes det en rekke kjerringråd du kan benytte deg av. Men det er likevel viktig at du går til lege, og følger legens anbefalinger når du har kikhoste.

Mentolpastiller

Mentolpastiller er tilgjengelige i de fleste apotek og dagligvarebutikker. Disse pastillene inneholder forbindelser fra myntefamilien. De har en kraftig kjøleeffekt som lindrer irritert vev og slapper av hosterefleksen.

Luftfukter

En luftfukter er en maskin som tilfører fuktighet i luften. Tørr luft, som er vanlig i oppvarmede hjem, forverrer betent halsvev ytterligere. Prøv å bruke en luftfukter på soverommet ditt om natten for å gjøre deg mer komfortabel og hjelpe deg med å bli bra raskere.

Suppe, buljong, te eller en annen varm drikke

Varme væsker som suppe og te hjelper til med å tilføre fuktighet og gir øyeblikkelig lettelse for sår hals. Varme væsker hjelper deg også med å holde deg hydrert, noe som er avgjørende for helingsprosessen.

Unngå irriterende stoffer

Når irriterende stoffer kommer inn i luftveiene, kan de utløse hosterefleksen og bremse helingsprosessen. Vanlige irritanter inkluderer:

 • røyk
 • parfymer
 • pollen
 • rengjøringsprodukter
 • dyrehår

Honning

Honning har betennelsesdempende egenskaper som kan bidra til å redusere betennelse i halsen. Det kan også bidra til å bryte ned slim og lindre sår hals. Prøv å tilsette honning i en kopp varm te eller varmt vann med sitron.

Gurgle saltvann

Saltvann beroliger betent vev og fremmer helbredelse. Bland 1/2 teskje salt i et glass varmt vann og ta en slurk. Vipp hodet bakover og gurgler forsiktig i 30 sekunder, og spytt deretter. Svelg aldri saltvann!

Urter

Mange urter har betennelsesdempende egenskaper som kan bidra til å redusere hevelser i halsen. Urter er også fulle av antioksidanter, noe som kan bidra til å øke immunforsvaret ditt. Du kan legge urter til kostholdet ditt ved å brygge dem i te eller legge dem til i favorittoppskriftene dine. Du kan også se etter kosttilskudd og ekstrakter i din lokale helsekostbutikk.

Urter som brukes til å behandle tørr hoste inkluderer:

 • timian
 • peppermynte
 • lakrisrot
 • gurkemeie
 • hvitløk

Vitaminer

Vitaminer er organiske forbindelser som kroppen din trenger for å fungere ordentlig. Ulike vitaminer tjener forskjellige formål. For eksempel spiller C-vitamin en viktig rolle i immunforsvaret ditt.

Drikk rikelig med vann

Hvis du har kikhoste, er vann viktig. Å holde seg hydrert vil bidra til at halsen forblir fuktig slik at den kan leges ordentlig. Ha som mål å drikke minst åtte glass vann per dag, eller mer.

Bromelain

Bromelain er et enzym som finnes i ananas. Det har kraftige betennelsesdempende egenskaper som kan bidra til å redusere hovent og irritert halsvev. Bromelain kan også bidra til å bryte ned slim. Du kan få en liten dose bromelain i et glass ananasjuice, men mange foretrekker å ta tilskudd, som har mye høyere konsentrasjon.

Probiotika

Probiotika er sunne bakterier som kan forbedre tarmbakteriene dine. En sunn balanse av bakterier holder ikke bare tarmen sunn, men styrker også immunforsvaret ditt slik at det kan bekjempe infeksjon. Probiotika er tilgjengelig som kosttilskudd i de fleste apotek, eller du kan finne dem i yoghurt som inneholder levende, aktive kulturer. Bare se etter ingrediensen lactobacillus.

Relaterte artikler:

Sure oppstøt kjerringråd

Kjerringråd mot munnsår

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!