20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Kjerringråd mot halsbrann

Halsbrann er veldig vanlig og utløses når magesyre kommer opp i spiserøret. Lær mer om effektive kjerringråd mot halsbrann.

Halsbrann kan få deg til å føle deg som om noen har tent et lite bål i brystet, og det brenner seg opp til nakken. Du er sannsynligvis klar over at medisiner kan hjelpe med å roe ned halsbrann, men kjerringråd og livsstilsendringer kan være en annen måte å få redusere halsbrann.

Her er en oversikt over kjerringråd mot halsbrann, og og hvor effektive disse er.

Urter mot halsbrann

Det er ikke mye forskning på urtemedisiner mot halsbrann. Det meste av forskningen har sentrert seg om et produkt som heter Iberogast. Den er laget med 9 forskjellige urter, inkludert:

 • Karve
 • Sennepsplante
 • Kamille
 • Sitronbalsam
 • Lakris

Noen studier har vist at Iberogast kan redusere halsbrann. Det er imidlertid ikke klart hvilken urt i blandingen som lindrer symptomer. Pluss at peppermynteolje faktisk kan forverre halsbrann, så det er ikke sikkert det er en god idé å ta den hvis du har mageproblemer.

Er det andre naturlige behandlinger mot halsbrann?

Melatonin, et supplement som brukes til å hjelpe søvn, har blitt foreslått for å lindre halsbrann. Men forskningen er motstridende om den er effektiv for dette eller andre gastrointestinale symptomer. Før du bestemmer deg for å ta noe urtemedisin eller tilskudd, må du ta kontakt med legen din. Noen kosttilskudd kan ha bivirkninger eller er ikke tilrådelige sammen med medisiner du allerede tar.

Kan melk hjelpe mot halsbrann?

Du har kanskje hørt at å drikke et glass melk kan lindre halsbrann. Selv om det er sant at melk midlertidig kan nøytralisere magesyre, kan næringsstoffer i melk, spesielt fett, stimulere magen til å produsere mer syre. Selv om melk kanskje ikke er et godt middel mot halsbrann, er det imidlertid en rik kilde til kalsium. Prøv fettfri, skummet melk og ikke overdriv. Drikk ikke mer enn noen slurker skummet melk om gangen. For mye kan øke halsbrann.

Er tyggegummi en effektiv måte å redusere halsbrann?

Det høres kanskje rart ut, men tyggegummi stimulerer produksjonen av spytt, som kan motvirke syreproduksjon. I tillegg får tyggegummi deg til å svelge oftere, noe som presser magesyrene ut av spiserøret. Pass på at du velger sukkerfri tyggis.

Andre kjerringråd mot halsbrann

Noen få enkle strategier kan bidra til å berolige forbrenningen av halsbrann:

 • Se på på hva du spiser. Unngå spesifikk mat som utløser halsbrann, men pass deg også på peppermynte, koffein, brus, sjokolade, sitrusfrukter og juice, tomater, løk og annen mat med høyt fettinnhold. Spis mer fiber for å holde fordøyelseskanalen i bevegelse og sunn. Reduser også porsjonsstørrelsene. Prøv å spise fem eller seks små måltider om dagen, i stedet for tre store måltider. Å spise for mye på en gang er en betydelig trigger for halsbrann.
 • Se på når du spiser. La være å spise minst to eller tre timer før leggetid, så magen har en sjanse til å tømme før du legger deg.
 • Se på hvordan du spiser. Spis sakte, ta mindre biter.
 • Gå ned i vekt. Overflødig bukfett kan presse mot magen, og tvinge syrer opp i spiserøret. Følg et kostholds- og treningsprogram for å gå ned i vekt.
 • Føre en dagbok. Skriv ned hva du har spist og når halsbrannsymptomene dine oppstår, slik at du kan finne ut hvilke matvarer som er triggerne dine og unngå dem.
 • Slutte å røyke. Røyking kan redusere effektiviteten til muskelen som holder syrer nede i magen. Av dette, og mange andre helsemessige årsaker, er det alltid smart å slutte å røyke.
 • Løsne beltet. Unngå å bruke trange jeans. Stramme klær legger press på magen.
 • Heve sengen. Legg treblokker under sengen din for å heve hodet omtrent 6 tommer. Ikke bry deg om å heve puten. Det er ikke effektivt for halsbrann.

Relaterte artikler:

Sure oppstøt kjerringråd

Ørebetennelse kjerringråd

Om forfatteren

Legg inn kommentar


INNSPURT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!