20-50% RABATT!OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

FÅ RABATTKODE OG 10% EKSTRA I RABATT!

Kjerringråd mot halsbetennelse

Halsbetennelse forårsaket av virus eller bakterier kan føre til vondt i halsen, kløe og svie. Lær mer om kjerringråd mot halsbetennelse.

Kjerringråd mot halsbetennelse

Du har sannsynligvis opplevd symptomene på halsbetennelse. Kløe, vondt for å svelge og svie er ikke morsomt, spesielt hvis de er ledsaget av andre symptomer på forkjølelse eller en mer alvorlig bakterie. Sår hals kan få deg til å føle deg elendig. I de fleste tilfeller kan du imidlertid finne kjerringråd uten å måtte løpe til legen umiddelbart.

Her er kjerringråd som får deg til å føle deg bedre når du har halsbetennelse:

Gurgle med saltvann

Gurgling med varmt saltvann kan bidra til å berolige irritasjon i halsen når du har halsbetennelse. Saltet trekker slimet ut av det hovne, betente vevet ditt og hjelper med å lindre ubehaget. Blande 1/4 til 1/2 ts bordsalt i et glass varmt vann. Rør til saltet er oppløst. Gurgler deretter med den i flere sekunder og spytt den ut. Gjenta prosedyren flere ganger hver dag. NB! Ikke svelg saltvann!

Mentolpastiller

Noen sugetabletter inneholder mentol. Dette kan gi deg midlertidig lindring når du har sår hals. Mentolpastiller øker spyttproduksjonen din og hjelper til med å smøre halsen. Likevel vil halspastiller ha en midlertidig effekt.

Honning

Varm te som er søtet med honning kan bidra til å berolige din irriterte hals. Te holder deg også hydrert, noe som er et annet viktig trinn i behandlingen av sår hals. Brygg en kopp te og tilsett honning når du har halsbetennelse. Du kan vurdere å velge en grønn te, som fungerer som en antibakteriell, smertestillende og rik kilde til antioksidanter, i tillegg til å redusere betennelse. Honning har en annen fordel når du er syk. Forskning viser at det er et effektivt hostundertrykkende middel.

Hold deg hydrert

Å holde seg hydrert er en viktig del av behandlingen av sår hals. Når du er dehydrert, kan kroppen ikke produsere nok spytt og slim til å holde halsen naturlig smurt. Dette vil gjøre hevelsen og betennelsen verre. Vann er et godt valg, i tillegg til varm te eller varme supper. Varm te eller varm suppe kan imidlertid faktisk brenne din allerede følsomme hals og forverre problemet. Unngå koffein og alkohol, som kan tørke deg ut enda mer.

Bruk en luftfukter

Å puste i fuktig luft kan bidra til å berolige hovent vev i nesen og halsen. Slå på en kjølig tåkefukter for å øke mengden fuktighet i rommet ditt. Du kan kjøpe luftfuktere hos de fleste forhandlere.

Hev hodet

Når du har halsbetennelse og sårhals, kan en ekstra pute eller to under hodet hjelpe deg med å puste lettere.

Kontakt legen

Ofte er virus synderen når du får vondt i halsen, men noen ganger kan det være bakterier som streptokokker, som forårsaker halsbetennelse. Hvis symptomene forverres, eller du får feber, kan du kontakte legge og få tatt en test. Du trenger kanskje et antibiotikum. Hvis legen din forskriver antibiotika, fullfør hele kuren. Ikke slutt å ta medisinen, selv om symptomene dine forsvinner og du begynner å føle deg bedre. Hvis du stopper å ta antibiotika, kan det være igjen bakterier som infiserer deg på nytt.

Relaterte artikler:

Trene med halsbetennelse

Kjerringråd mot kikhoste

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

BESTSELGERE!

HØSTKUPP!

INNSPURT!

20-50% RABATT!