Kjerringråd mot brennende føtter

Den vanligste årsaken til en brennende følelse i føttene er nerveskader, ofte relatert til diabetes. Det er imidlertid andre mulige årsaker også. Lær mer om kjerringråd mot brennende føtter.

Behandling av brennende føtter

Behandlingen av brennende føtter avhenger av årsaken til tilstanden. Noen behandlinger kan være effektive for flere årsaker, mens andre behandlinger kan være mer spesifikke for en bestemt årsak.

Her er noen generelle behandlingsalternativer for brennende føtter:

 1. Ta vare på føttene dine: Hold føttene rene og tørre, bruk passende sko og sokker, og unngå å gå barfot på offentlige steder.
 2. Fysiske terapier: Strekkøvelser og fotmassasje kan bidra til å lindre smerter og ubehag i føttene.
 3. Medisiner: Smertestillende medisiner, betennelsesdempende medisiner, og medisiner for å behandle spesifikke tilstander som nevropati, gikt, og fotsopp kan bidra til å lindre brennende følelse og andre symptomer.
 4. Endringer i kostholdet og livsstilen: Endringer i kostholdet og livsstilen, som å redusere alkoholinntaket, kan også bidra til å redusere betennelse og smerte i føttene.
 5. Kirurgi: Kirurgi kan være nødvendig i noen tilfeller, for eksempel hvis en nerven i foten er klemt eller hvis det er en strukturell deformitet som fører til brennende følelse.

Det er viktig å søke råd fra en lege eller fotterapeut for å finne ut hva som er den beste behandlingen for dine spesifikke symptomer og årsak.

Relatert: Behandling av brennende føtter

Smerter fra brennende føtter

Smerter fra brennende føtter kan variere i intensitet fra mildt til alvorlig og kan påvirke ens evne til å bevege seg og utføre daglige aktiviteter. Smertene kan skyldes flere årsaker, inkludert nevropati, betennelse, fotsopp, eller muskelspenninger. Behandling av smertene avhenger av årsaken til tilstanden, men her er noen generelle behandlingsalternativer som kan bidra til å lindre smerter fra brennende føtter:

 1. Smertestillende medisiner: Over-the-counter smertestillende medisiner som ibuprofen, aspirin og acetaminophen kan bidra til å lindre smerter og ubehag i føttene.
 2. Topikale midler: Salver og kremer med mentol eller kamfer kan gi midlertidig lindring av smerte og brennende følelse.
 3. Fysiske terapier: Strekkøvelser og fotmassasje kan bidra til å lindre smerter og ubehag i føttene.
 4. Orthotics og støtteinnretninger: Ortotics og støtteinnretninger som sko eller innleggssåler kan bidra til å støtte føttene dine og lindre smerte og ubehag.
 5. Endringer i kostholdet og livsstilen: Endringer i kostholdet og livsstilen, som å redusere alkoholinntaket, kan også bidra til å redusere betennelse og smerte i føttene.

Det er viktig å oppsøke en lege eller en fotterapeut hvis du opplever alvorlige smerter fra brennende føtter. De kan hjelpe deg med å identifisere årsaken til smertene og utvikle en behandlingsplan som vil være mest effektiv for din spesifikke tilstand.

Smerten fra brennende føtter kan være periodisk eller konstant og variere fra mild til alvorlig. Føttene dine kan føles varme, prikkende eller nummen. Smertene er ofte verre om natten. Behandling for brennende føtter vil avhenge av den underliggende årsaken.

Ofte kan behandlingen være enkel. Du trenger kanskje:

 • en soppdrepende resept for fotsopp
 • mer komfortable sko
 • et korrigerende innlegg i skoene dine
 • vitamin B-tilskudd
 • skjoldbrusk kosttilskudd

Hvis diabetes er involvert, må du kanskje endre kosthold eller medisiner. Legen din kan også foreskrive medisiner for å hjelpe mot nervesmerter.

For alvorlige nervesmerter kan nervestimulering hjelpe, for eksempel:

 • elektrisk nervestimulering
 • magnetisk terapi
 • laserterapi
 • lysterapi

Det pågår også forskning for andre nye smertebehandlinger. Alternative behandlinger, for eksempel akupunktur, kan hjelpe noen mennesker.

Relatert: Brennende og stikkende smerter i føttene

Kjerringråd mot brennende føtter

KAMPANJER HOS MILRAB |

Det er viktig å oppsøke fastlegen din om denne typen smerte. Men det er noen ting du kan prøve hjemme for midlertidig lindring:

 • Bløtlegge føttene i kaldt vann eller isbad i noen minutter. Dette anbefales imidlertid ikke for personer med erytromelalgi. Det kan skade huden deres.
 • Bløtlegg føttene i Epsom-salter eller en epleciderløsning. Hvis du har diabetes, spør legen din før du prøver dette middelet.
 • Ta et gurkemeietilskudd. Curcumin i gurkemeie kan gi lindring for nervesmerter. Curcumin er kjent for å ha beskyttende antiinflammatoriske, antioksidant- og antimikrobielle effekter. Det antas også å hjelpe nevrologiske symptomer.
 • Påføre en aktuell krem ​​som inneholder lidokain eller capsaicin. En hjemmelaget ingefær- eller gurkemeieløsning kan også fungere. En studie fant at et lidokainplaster var veldig effektivt for å lindre smerter fra erytromelalgi.
 • Massere foten din for å forbedre blodstrømmen og sirkulasjonen.

Relatert: Brennende og stikkende smerter i føttene

Referanser

Om forfatteren