ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Kjerringråd mot akutt forstoppelse

Forstoppelse er et veldig vanlig problem i befolkningen. Lær mer om kjerringråd mot akutt forstoppelse.

Kjerringråd mot akutt forstoppelse

Det kan være forårsaket av mat du spiser eller unngår, livsstil, medisiner eller sykdom. Men for mange mennesker er årsaken til deres kroniske forstoppelse ofte ukjent. Dette omtales som kronisk idiopatisk forstoppelse. Dessverre kan forstoppelse ha en alvorlig negativ effekt på livskvaliteten, så vel som din fysiske og mentale helse.

Det er mange naturlige måter å bidra til å lindre forstoppelse. Du kan gjøre dette i ditt eget hjem, og de fleste av dem blir til og med støttet av vitenskap. Her er noen naturlige måter for å lindre og forebygge forstoppelse.

Drikk mer vann

Å bli dehydrert regelmessig kan gjøre at du får forstoppelse. For å forhindre dette er det viktig å drikke nok vann for å holde seg hydrert. Når du er forstoppet, kan du prøve å finne lindring ved å drikke litt kullsyreholdig vann, for å hjelpe deg med å rehydrere og få fordøyelsen i gang igjen. Noen studier har funnet at musserende vann er mer effektivt enn vann fra springen for å lindre forstoppelse. Dette inkluderer personer med kronisk idiopatisk forstoppelse eller irritabelt tarmsyndrom.

Spis mer fiber, spesielt løselig

Personer som er forstoppet får ofte beskjed om å øke fiberinntaket. Dette fordi økende fiberinntak antas å øke hovedtyngden og konsistensen på avføring, noe som gjør det lettere å passere. En fersk undersøkelse fant at 77% av mennesker med kronisk forstoppelse hadde godt av å supplere med fiber.

Regelmessig trening

Studier om treningseffekten på forstoppelse har vist blandede resultater. Faktisk har flere studier vist at trening ikke påvirker hyppigheten av avføring. Selv om flere studier har funnet at trening ikke påvirker antall ganger folk går på do, ser det ut til å redusere noen symptomer på forstoppelse. Hvis har forstoppelse, kan du prøve å gå turer. Det er absolutt verdt et forsøk.

Drikk kaffe, spesielt koffeinfri kaffe

For noen mennesker kan kaffe øke trangen til å gå på do. Dette er fordi kaffe stimulerer musklene i fordøyelsessystemet. Faktisk fant en studie at koffeinfri kaffe kan stimulere tarmen din på samme måte som et måltid kan. Denne effekten er 60% sterkere enn drikkevann og 23% sterkere enn å drikke koffeinfri kaffe.

Spis probiotisk mat eller ta probiotiske kosttilskudd

Probiotika kan bidra til å forhindre kronisk forstoppelse. Personer som har kronisk forstoppelse har vist seg å ha en ubalanse av bakterier i tarmen. Det antas at probiotiske matvarer kan bidra til å forbedre denne balansen og forhindre forstoppelse. De kan også hjelpe med å behandle forstoppelse ved å produsere melkesyre og kortkjedede fettsyrer. Disse kan forbedre tarmen bevegelser.

Spis svisker

Svisker og sviskejuice blir ofte betegnet som naturens middel mot forstoppelse, og med god grunn. I tillegg til fiber inneholder svisker det naturlige avføringsmiddelet sorbitol. Dette er en sukkeralkohol som har avføringseffekt. Studier har vist at svisker kan være mer effektive enn fiber. Hvis du har forstoppelse, kan svisker være den enkleste naturlige løsningen tilgjengelig.

Prøv å unngå meieriprodukter

I noen tilfeller kan en meieriintoleranse føre til forstoppelse på grunn av dens innvirkning på tarmen din. I noen tilfeller kan barn som ikke er tolerante mot kumelkprotein, og voksne med laktoseintoleranse oppleve forstoppelse. Hvis du tror at du kan være intolerant mot meieriprodukter, kan du prøve å fjerne det fra kostholdet ditt for å se om det forbedrer symptomene dine. Bare sørg for å erstatte meieriprodukter i kostholdet ditt med andre kalsiumrike matvarer.

Relaterte artikler:

Kjerringråd mot tannverk

Kjerringråd mot halsbetennelse

Om forfatteren

Legg inn kommentar