ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Kjerringråd for å finne ut om man er gravid

Du kan bruke hjemmelagde graviditetstester for å teste ut om du er gravid. Bruk kjerringråd for å finne ut om du er gravid!

Når du er usikker på om du er gravid eller ikke, kan det være fristende å prøve hjemmelagde graviditetstester du har funnet på nettet eller har hørt om fra velmenende venner. Disse testene bruker ofte ingredienser du har lett tilgjengelig i hjemmet.

Kjerringråd for å finne ut om man er gravid

La oss se på noen vanlige hjemmelagde graviditetstesttyper, hvordan de visstnok fungerer og hva forskningen sier.

Graviditetstester sjekker blod eller urin for humant korionisk gonadotropin (hCG). Kroppen din lager hCG etter implantasjon av et embryo i livmoren din. Legen din kan bestille en blod- eller urintest; urintest er også tilgjengelig over disk. Hjemmelagde tester hevder imidlertid å virke på grunn av kjemiske reaksjoner mellom hCG og vanlige husholdningsartikler. Det finnes en rekke hjemmelagde graviditetstesttyper.

Sjampo

Samle urin i en plastbeholder. Bland litt sjampo i vann i en annen beholder for å lage en såpeblanding. Ha urinen din i blandingen, og følg med. Hvis det skummer, er det et positivt resultat. Det er ikke noe kjemisk vitenskapelig grunnlag for å tro at dette faktisk er tilfelle.

Sukker

Ha 1 ss sukker i en plastbolle og tilsett 1 ss av urinen din. Ta en titt på hvordan sukkeret reagerer. Hvis det løses raskt, er resultatet negativt, men hvis det danner klumper, er resultatet positivt. Igjen mangler vitenskapelige bevis på at dette fungerer.

Tannkrem

Ha 2 ss hvit tannkrem i en beholder og tilsett urinen. Hvis tannkremfargen blir blå, er det et positivt resultat. Det er ingen bevis for at dette er nøyaktig.

Blekemiddel

Samle 1/2 kopp av urinen din i en liten beholder og tilsett 1/2 kopp blekemiddel. Vent 3 til 5 minutter. Hvis det skummer og bobler er det et positivt resultat. Bruk hansker når du håndterer blekemiddel. Som med de andre testene, har du sannsynligvis bedre nytte av blekemiddel som det er tiltenkt.

Såpe

Tilsett ca 2 ss urin til et lite stykke såpe og bland det, er resultatet positivt. Som med sjampo, er det ingen studier som bekrefter at dette fungerer.

Eddik

Tilsett 1 kopp eddik til 1/2 kopp urin. Vent 3 til 5 minutter. En endring i farge indikerer et positivt resultat. Nok en gang er det ingen bevis for at dette stemmer.

Bakepulver

Samle urin i en plastbeholder, og tilsett 2 ss natron. Hvis blandingen bobler, kan det være et positivt resultat. Ingen vitenskapelige bevis på at dette fungerer.

Hva sier forskningen?

De hjemmelagde graviditetstestene beskrevet har ikke noe vitenskapelig grunnlag. Ingen undersøkelser tyder på at de er nøyaktige metoder for å oppdage graviditet. De er bare basert på anekdotiske bevis. Videre er det også anekdotisk bevis på at urin fra ikke-gravide individer kan forårsake de positive reaksjonene som er beskrevet over.

Relaterte artikler:

Kjerringråd mot tannverk

Kjerringråd mot halsbetennelse

Om forfatteren

Legg inn kommentar