Kikert og kirsebærsalat med ingefær

0
227
Kikert og kirsebærsalat med ingefær
Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

Lær hvordan du skal lage en delikat kikert og kirsebærsalat som er rik på karbohydrater, protein, fiber og jern, akkurat det løpere trenger mer av.

Gir 4 porsjoner
Tidsbruk: 10 minutter

Kikerter med høyt innhold av karbohydrater, fiber, protein og jern bør være viktig for vegetariske løpere og andre som ønsker innslag av vegetarisk kosthold. Her blir det kombinert med kirsebær, søt mandarin og sprø pekannøtter, i et måltid fullpakket med næringsstoffer og mange smaker. Kirsebær har mange viktige næringsstoffer som fremskynder restitusjon, mens forbindelser i ingefær kan minske muskelsmerter etter trening og redusere betennelsestilstander.

Ingredienser

2 bokser kikerter, skyllet
1 boks mandarin
½ rødløk i terninger
1 fedd hvitløk, hakket
1 ss skrellet og hakket fersk ingefær
2⁄3 kopp hakkede pekannøtter
2⁄3 kopp tørkede kirsebær
1 jalapeño chilipepper, hakket (bruk plasthansker ved håndtering)
1 kopp hakket persille
4 gram fetaost, smuldret
2 ss eplecidereddik
2 ss ekstra virgin olivenolje
1⁄8 ts salt
1⁄8 ts malt svart pepper

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

HØSTSALG!


Slik gjør du

I en stor bolle blander du kikerter, appelsiner, løk, hvitløk, ingefær, pekannøtter, kirsebær, chilipepper, persille og fetaost. Visp sammen eddik og olje i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. Hell over kikert-salaten og bland godt.

Næringsinnhold

587 kalorier, 70 g karbohydrater, 17 g fiber, 16 g protein, 28 g totalt fett, 6,5 g mettet fett, 953 mg natrium.

Relaterte artikler:

Klassisk Tabboulet salat

Rødbeter med avokado og appelsin

Annonse fra X-LIFE