Ketose og grønnsaker

Å spise keto-vennlige grønnsaker regnes som et fundament for en vellykket keto-diett. Lær mer om hvilke grønnsaker du bør spise.

I tillegg til protein og sunt, naturlig fett, er det viktig å konsumere visse grønnsaker når du går på en ketogen diett, men å spise for mange grønnsaker, spesielt stivelsesholdige som erter og poteter, kan undergrave vektnedgang og målet om å spise minst mulig karbohydrater. I løpet av introduksjonen til et ketogent kosthold, kan du konsumere 12 til 15 gram netto karbohydrater fra grønnsaker hver dag. Primært anbefaler vi at du fokuserer på å spise grønne salater og andre ikke-stivelsesholdige grønnsaker. Disse grønnsakene gir kroppen den beste antioksidantbeskyttelsen og fiber, i kombinasjon med færrest gram karbohydrater.

Ketose grønnsaker

Tommelfingerregelen er å unngå alle grønnsaker som vokser under bakken. Selv om det endelige målet er å unngå grønnsaker med høyt stivelsesinnhold, er det tillatt å konsumere grønnsaker som har noe høyere karbohydrater. Her er noen godkjente ketose grønnsaker:

  • Asparges
  • Brokkoli
  • rosenkål
  • Kål
  • Blomkål
  • Selleri
  • Agurk
  • Grønne bønner
  • kål
  • Paprika (rød og grønn)
  • Spinat
  • oliven
  • Squash
  • Salat
  • kål
  • Tomater
  • Avokado (teknisk sett en frukt)

Disse ketogene diettgrønnsakene er det næringsrike og fiberrike og viktige for å få i seg tilstrekkelig med næringsstoffer, vitaminer og mineraler.

Grønnsaker du bør unngå på keto-diett

Sjelden hører du at noen forteller deg å unngå grønnsaker, men når det kommer til en keto-livsstil med lite karbohydrater, kan noen grønnsaker være mer skadelige enn nyttige for å nå ditt mål om ketose. Som nevnt over, har rotgrønnsaker vanligvis flere karbohydrater, og det er derfor de regnes som en av de minst ketovennlige grønnsakene. Her er noen andre:

  • Poteter
  • Squash (butternut, eikenøtt)
  • Søtpoteter
  • Bakte poteter
  • Yams
  • Bønner
  • Erter
  • Korn
  • Artisjokk
  • Pastinakk
  • Cassava (Yuca)
  • Rødbet
  • Kålrot
  • Løk (i store doser)

Løk brukes ofte som krydder og konsumeres vanligvis ikke i store mengder; Det er imidlertid best å unngå karamelliserte, grillede eller sauterte løk, da det er mer sannsynlig at de blir spist i større mengder.

De grønnsakene du spiser spiller en sentral rolle i en vellykket lavkarbo-livsstil, så prøv å følge denne oversikten over keto-grønnsaker.

Relaterte artikler:

Hva er ketolyse

Periodisk faste ketose

Om forfatteren

Legg inn kommentar