SKOBONANZA!

OPPTIL 40%

RABATT

ALT FRA FRITIDSSKO, LØPESKO, TIL FJELLSTØVLER


HØSTKUPP!

Ketose bivirkninger

Mange er positive til keto-dietten, men det kan hende at du vet lite om bivirkningene. Les mer om ketose og bivirkninger.

Keto dietten krever å følge en diett med ekstremt lite karbohydrater og høyt fettinnhold, for å sette kroppen din i en metabolsk tilstand som kalles ketose. Dette gjør kroppen din mer effektiv til å forbrenne fett. Imidlertid er det noen bivirkninger, som er velkjente, og som enhver som går på ketodiett bør være klar over.

Gjør deg klar for ketoinfluensa

De fleste vet allerede om ketoinfluensa, som kan skje når du begynner på dietten. Det er et resultat av at kroppen tilpasser seg lavkarbo-tilstanden. Å senke karbohydratinntaket tvinger kroppen til å forbrenne ketoner som energi i stedet for glukose. Når kroppen er i ketose – brenner fett i stedet for glukose – fungerer keto dietten. Men du føler deg kanskje ikke så bra først, derav begrepet ketoinfluensa. Symptomer på ketoinfluensa kan omfatte alt fra hodepine, svakhet og irritabilitet, til forstoppelse, kvalme og oppkast. For de fleste varer ketofluensa bare omtrent en uke.

Nyre- og hjerteskader

Fordi kroppen kan ha lite elektrolytter og væske på toppen av økt vannlating, kan det føre til tap av elektrolytter som natrium, magnesium og kalium. Dette kan gjøre folk utsatt for akutt nyreskade. Dehydrering er alvorlig og kan føre til nyreskade eller nyrestein. Dette kan bidra til økt fare for hjertearytmi, ettersom elektrolytter er nødvendige for normal hjertefrekvens. Elektrolyttmangel er alvorlig og kan føre til uregelmessig hjerterytme, som kan være potensielt dødelig.

Yo-yo slankemønstre

Keto dietten kan også føre til jojo-slanking, fordi folk har problemer med å holde seg til det restriktive kostholdet på sikt. Det kan ha andre negative effekter på kroppen. Det er få langsiktige studier av keto-dietten, noe som kan være fordi det er vanskelig å følge, så folk blir ikke på dietten veldig lenge.

Andre bivirkninger

Andre bivirkninger kan omfatte dårlig ånde, tretthet, forstoppelse, uregelmessige menstruasjonssykluser, nedsatt beintetthet og søvnproblemer. Så er det andre effekter som ikke er godt studert, hovedsakelig fordi det er vanskelig å spore slankere på lang sikt for å finne ut de varige effektene av spiseplanen. Vi vet ikke sikkert effekten på kolesterol i blodet. Noen studier viser økning, andre viser reduksjoner, men vi vet ikke på lang sikt på grunn av mangel på forskning.

Relaterte artikler:

Hva er ketose

Symptomer på at man er i ketose

Om forfatteren

HØSTKUPP!

Av Spurt

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT FRA FRITIDSSKO, LØPESKO TIL FJELLSTØVLER!