20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Keto kaffe erfaringer

Keto-slankere har tatt sin forkjærlighet for kaffe et skritt videre med keto kaffe, men kan det hjelpe deg å gå ned i vekt?

Hva er keto kaffe?

Keto-kaffe er en pulverkaffe som hevder å hjelpe keto-slankere med å nå ketose raskere. Men hjelper det deg faktisk å gå ned i vekt? Det korte svaret er; Egentlig ikke. Bare å legge keto-kaffe til et vanlig, ikke-keto kosthold vil ikke føre til vekttap. Faktisk kan det gjøre det motsatte.

Så hva gjør keto kaffe?

Keto-kaffe er basert på prinsippet om at et kosthold med mye fett hjelper kroppen til å nå ketose raskere. Ketose er den metabolske tilstanden der kroppen forbrenner fett for energi. Det er målet for mange keto-slankere som håper å raskt gå ned i vekt. Keto-dietten er en fettrik diett med lite karbohydrater og moderate mengder proteiner. Det tvinger kroppen til å forbrenne fett som brensel i stedet for glukose, som er kroppens energikilde produsert av karbohydrater.

Når det er begrenset karbohydrater, som tilfellet er med ketodietten, begynner kroppen å bryte ned fettlagrene mens leveren produserer ketoner, en organisk forbindelse som kan brukes som en reserve drivstoffkilde. Når kroppen forbrenner mer og mer fett for å dekke sine daglige energibehov, begynner den å gå ned i vekt.

Keto-kaffe er fullpakket med smør og triglyserider (olje). Leveren produserer ketoner fra dette fettet, men bare i perioder med begrenset inntak av karbohydrater. Så de blir ikke nødvendigvis umiddelbart konvertert til ketoner. I tillegg hjelper disse triglyserider med at slankere føler seg mette lenger, noe som kan forhindre overspising gjennom dagen. Noen av resultatene er mental klarhet, større årvåkenhet, mer energi, mindre sult og større evne til å fokusere. Det er viktig å merke seg at disse endringene er mer et resultat av koffein i kaffen i stedet for tilsatt fett.

Men ikke tro at en vanlig kopp kaffe og keto-kaffe uten videre kan byttes ut. For mye keto-kaffe kan ha motsatt effekt. Man bør holde seg til en kopp om dagen, og drikke den i stedet for et måltid, ikke som en drikke sammen med et måltid. Teknisk sett bør en måltidserstatning inneholde rundt 300 kalorier og ha en annen ernæringsmessig verdi. Overforbruk av kaffe med tilsatt fett kan ikke bare føre til vektøkning, men også at du ikke får i deg tilstrekkelig med næring.

Hvor du får ketonene dine fra teller

Til tross for at kaffe naturlig er en lavkalori drikk som øker forbrenningen, er det ingenting fundamentalt “keto” når det gjelder kaffe. Det er det tilsatte fettet i keto-kaffe som hjelper keto-slankere å få mesteparten av sine daglige kalorier fra fett og gå inn i ketose. Men den raskeste og mest effektive måten å nå ketose på, er å raskt eller strengt begrense karbohydratinntaket. De fleste dietter vil gjøre et poeng av å få ketoner fra både kroppen og fettet i kostholdet. Forbruk av for mye fett kan ikke bare begrense mengden fett som kroppen din forbrenner, men øke fettlagrene dine.

Bør du prøve keto kaffe?

Svart kaffe, med enten lite melk eller usøtet nøttemelk, er det beste alternativet for de fleste som ønsker å gå ned i vekt. Imidlertid, hvis du følger en streng keto-diett, kan keto-kaffe fungere. Hvis den konsumeres riktig, kan fettrik kaffe hjelpe med å øke fettinntaket og nå et dypere nivå av ketose. Neste gang du brygger kaffe, kan du legge til litt olje rik på triglyserider eller kokosnøttolje. Dette vil ha den samme effekt som den pulveriserte versjonen. Men husk at smør og kokosnøttolje er kilder til mettet fett. Gjeldende kostholdsretningslinjer anbefaler fortsatt å begrense mettet fett i kostholdet ditt for optimal helse.

Uansett hvor mye keto-kaffe du bruker, tar det tid å nå ketose. Dette, sammen med dybden av ketose, varierer fra person til person og er helt avhengig av:

  • genene dine
  • kondisjonsnivå
  • fysisk aktivitet
  • hvor strengt tatt du følger keto-dietten

Relaterte artikler:

Streng ketose diett

Hvordan vet man at man er i ketose

Om forfatteren

Legg inn kommentar


INNSPURT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!