Kebab brød

0
79
Kebab brød

Donerkebab kan serveres med pita eller annen type brød kalt yufka. Lær mer om hvordan du skal lage kebabbrød.

  • Forberedelsestid: 15 minutter
  • Steketid: 20 minutter

Ingredienser (gir 8 serveringer)

  • 2 ts (7g / 1 pose) tørket gjær
  • 1/2 ts sukker
  • 250 ml (1 kopp) lunkent vann
  • 450g (3 kopper) hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts naturlig yoghurt
  • Olivenolje ekstra for å smøre fett
  • 1 egg, lett vispet
  • 2 ts sesamfrø

Slik gjør du

  • Blande gjær, sukker og 2 ss vann i en liten bolle, og rør til gjæren er oppløst. Sett til side på et varmt sted i 10 minutter eller til det er skummende.
  • Sikt mel og salt i en stor bolle. Lag en brønn i midten og tilsett resterende vann, olje, yoghurt og gjærblanding. Bruk en treskje til å røre til den er blandet, og bruk deretter hendene for å elte deigen sammen i bollen.
  • Vend deigen på en lett melet overflate og elt i 10 minutter eller til den er glatt og elastisk.
  • Pensle en stor bolle med olje for å smøre lett. Legg deigen i bollen og vend til å dekke på olje. Dekk til med plastfolie og sett til side for å heve på et varmt, trekkfritt sted til deigen har doblet seg i størrelse.
  • Forvarm ovnen til 230°. Slå ned midten av deigen med knyttneven. Vend på en lett melet overflate og elt i 2-3 minutter eller til deigen har kommet tilbake til sin opprinnelige størrelse. Del i 2 like store deler og form hver del til en 15 x 30 cm rektangler. Plasser på to bakebrett med bakepapir. Pensle med egg og dryss over sesamfrø. Dekk med plastfolie og legg på et varmt, trekkfritt sted for å heve i 20 minutter eller til deigen har steget 1-2 cm.
  • Stekes i forvarmet ovn i 20 minutter eller til brødet er gyllenbrun og høres hult ut når du banker på skorpen. Ta ut av ovnen og sett den på en rist for å avkjøle. Skjær i skiver og servere med kekab.

Relaterte artikler:

Langtidshevet brød

Nydelige luftige saftige brød

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her