Kcal kalkulator

0
315
Kcal kalkulator
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE

7 990,-

5 990,-

X-ERFIT

RUN 100 TREDEMØLLE!

SPAR KR 2000,-Kalori er en enhet av energi som er mye brukt i ernæring. Lær mer om kalorier og hvordan du kan bruke en kalorikalkulator for å beregne antall kalorier du forbruker.

Matkalori eller kilokalori (kalori eller kcal) er mengden varme som trengs for å forårsake den samme økningen i ett kilo vann. Dermed er 1 kilokalori (kcal) = 1000 kalorier (kal). I de fleste land er det nødvendig med merkelapper av industrialiserte matvarer for å indikere næringsenergiverdien i kalorier per porsjon eller per vekt.

Kalori er direkte knyttet til det metriske systemet, og derfor til SI-systemet. Det er ansett som foreldet i det vitenskapelige samfunnet siden adopsjonen av SI-systemet, men er fortsatt i en viss bruk. SI-energienheten er joule, med symbolet «J»: en kalori (liten) er definert som nøyaktig 4,184 J; en kilokalori (stor) er 4184 J.

Daglig kaloribehov ved trening og fysisk aktivitet

Legg inn dine data som alder, kjønn, høyde og hvor fysisk aktiv du er i kalorikalkulatoren, og velg om du vil redusere vekt, opprettholde vekt eller øke muskelmasse. Legg deretter aktivitetsnivå, og angi hvor mange ganger du trener ukentlig. Klikk «Beregn!» for å få et estimat på ditt daglige kaloribehov.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


SpurtBMR

Beregne kaloriforbruk med SpurtCalorie

Bruk SpurtCalorie for å estimere hvor mange kalorier du forbrenner når du gjennomfører forskjellige aktiviteter. Velg mellom en rekke aktiviteter for å beregne kaloribehov. Husk at antall kalorier du forbrenner i løpet av en dag også vil avhenge av andre faktorer, som alder, intensitet. Bruk derfor resultatene som en pekepinn på hvor mange kalorier du kan forbrenne.

Legg inn vekt og velg aktivitet, og angi i minutter hvor lenge aktiviteten varte.

Relaterte artikler:

Mat med lite kalorier

Forbrenning av kalorier

Annonse fra MILRAB