Valnøtter er en god kilde til fett, protein og fiber, og inneholder også en god del karbohydrater. Lær mer om næringsinnholdet i valnøtter.
ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |
Karbohydrater i valnøtter
Valnøtter er runde steinfrukter som vokser fra valnøttreet. De er en god kilde til sunt fett, protein og fiber. De kan forbedre hjerte- og beinhelsen og hjelpe til med vektstyring, blant andre fordeler. Valnøtttrær er hjemmehørende i det østlige Nord-Amerika, men dyrkes nå ofte i Kina, Iran og i USA i California og Arizona. Under skallet på valnøttfrukten er en rynket, jordformet nøtt. Valnøtten er delt opp i to flate segmenter som skal selges kommersielt. Valnøtter er tilgjengelige både rå eller stekt, og saltet eller usaltet.
Denne artikkelen gir en ernæringsmessig fordeling av valnøtter, en titt på dens mulige helsemessige fordeler, og hvordan du kan innlemme flere valnøtter i kostholdet.
I 1 kopp organiske valnøtter (30 gram) inneholder:
- Energi: 200 kalorier
- karbohydrater 3,89 gram (g)
- Sukker: 1 g
- Fiber: 2 g
- Protein: 5 g
- Fett: 20 g
- Kalsium: 20 mg (mg)
- Jern: 0,72 mg
- Natrium: 0 mg
Valnøtter er også en god kilde til:
- mangan
- kobber
- magnesium
- fosfor
- vitamin B6
- jern
De inneholder mye enumettet og flerumettet fett og omega-3 fettsyrer. De er også en god kilde til proteiner. Nøtter har et rykte på seg for å være en mat med høyt kaloriinnhold og fettrik mat. Imidlertid har de mye næringsstoffer og gir hjerte-sunt fett. Kombinasjonen av sunt fett, protein og fiber i valnøtter bidrar til å øke tilfredsheten og følelsen av å være mett. Dette gjør dem mer sunne som mellommåltider, sammenlignet med chips, kjeks og annen enkel mat med karbohydrater.
Valnøtter i kostholdet
Nøtter har et høyt fettinnhold, og derfor er de utsatt for å bli harske. Harske nøtter er ikke utrygge å spise, men har en skarp smak som folk kan synes er ubehagelig. Å holde valnøtter i skjellene sine på et kjølig, mørkt og tørt sted kan forbedre holdbarheten. Valnøtter bør holdes i kjøleskap eller i fryser under 0 grader, og kan lagres i over ett år.
Her er noen enkle og deilige måter å få flere valnøtter i kostholdet:
- Dryss valnøtter på en salat for å tilsette smak, tekstur og næringsverdi.
- Topp salater med hakkede valnøtter
- Lag hjemmelaget granola med en blanding av valnøtter, frø og tørket frukt
- Lag en pestosaus med valnøtter og bruk sammen pasta eller flatbrød
- Topp yoghurt med hakkede valnøtter og frukt
Relaterte artikler: