Karbohydrater i sukkererter

Sukkererter kan høres ut som en sukkerholdig godbit, men disse belgvekstene er faktisk en ikke-stivelsesholdig grønnsak.

Sukkererter er enkle å dyrke, og gode å spise. Med en god balanse mellom fiber og protein vil ikke sukkererter forårsake topperi blodsukkernivået. Sukkererter gir flere helsemessige fordeler som ikke bør undervurderes.

Ernæringsingsfakta sukkererter

Følgende ernæringsinformasjon er gitt for 1 1/3 kopp sukkerretter (85 gram):

  • Kalorier: 35
  • Fett: 0g
  • Natrium: 4 mg
  • Karbohydrater: 6g
  • Fiber: 2g
  • Sukker: 3g
  • Protein: 2g

Sukkererter karbohydrater

En 1/3 kopp servering av sukkererter har 6 gram karbohydrater, hvorav halvparten kommer fra naturlig sukker, sammen med 2 gram fiber. Sukkererter er klassifisert som en ikke-stivelsesholdig grønnsak, noe som betyr at de ikke øker blodsukkeret betydelig.

Fett

Sukkererter er fettfri mat med mindre de tilberedes med tilsatt fett eller dyppes i dressing med høyt fettinnhold.

Protein

Sukkererter har 2 gram protein per 1 1/3 kopp servering. Selv om de ikke tilbyr komplett protein, har sukkererter mer protein enn mange andre grønnsaker.

Vitaminer og mineraler

Sukkererter gir vitamin C, vitamin K, jern, kalsium og kalium.

Allergi

Allergier mot sukkererter kan være et tegn på generell belgvekstallergi. Noen mennesker er allergiske mot alle belgfrukter (bønner, erter, linser og peanøtter), mens andre bare er følsomme for spesifikke matvarer. Symptomer på en allergi med sukkererter kan omfatte elveblest, hevelse i leppa, tungpustethet og oppkast. Be legen din om en full evaluering hvis du har mistanke om en allergi med sukkererter.

Når sukkererter er best

Sukkererter tåler kaldt vær og lett frost. De plantes vanligvis tidlig på våren og høstes omtrent 60 dager etter plantingen. Du finner dem på bondens markeder om våren og forsommeren. Har du en hageflekk hjemme, kan du dyrke sukkererter der.

Relaterte artikler:

Gode kilder til karbohydrater

Hvor kommer karbohydrater fra

Om forfatteren

Legg inn kommentar