Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Karbohydrater i popcorn

Heldigvis kan du spise et stort volum med popcorn med relativt få kalorier, men hvor mye karbohydrater er det i popcorn?

Popcorn har vært populært i århundrer, langt før kinoer gjorde det populært. Heldigvis kan du spise et stort volum med popcorn og konsumere relativt få kalorier. Fordi popcorn har lite kalorier, tror mange slankere at popcorn også har lite karbohydrater. Men dette er langt fra sannheten. De fleste kaloriene i popcorn kommer fra karbohydrater. Korn er tross alt et fullkorn. Karborik mat er ikke nødvendigvis dårlig for deg. Selv på en lavkarbo-diett kan du glede deg over et par håndfuller popcorn uten å gå over bord av den grunn. Nøkkelen er å følge nøye med på serveringsstørrelsen og minimere tilsatt olje, smør og salt.

Karbohydrater i popcorn

Karbohydrater er makronæringsstoffer som kroppen din bruker for å skape energi. Kroppen din trenger karbohydrater for å fungere ordentlig. Karbohydrater er ikke dårlig, så lenge du konsumerer de riktige typene. Sukker og raffinerte karbohydrater, som desserter og hvite brød, er også karbohydrater, men de er spekket med kalorier og har lite næringsinnhold. Hovedtyngden av karbohydrater bør komme fra frukt, grønnsaker og fullkorn. Popcorn regnes som en fullkornmat.

Det er omtrent 30 gram karbohydrater i en porsjon med popcorn. En porsjon poppet popcorn er omtrent 4 til 5 kopper poppet, som er mengden du får fra 2 ss upoppede kjerner. En porsjon med popcorn inneholder omtrent 120 til 150 kalorier.

Den nøyaktige mengden karbohydrater som kroppen din trenger, vil variere avhengig av alder, aktivitetsnivå og generell helse. Det er anbefalt at 45 til 65 prosent av dine daglige kalorier kommer fra karbohydrater. Det tilsvarer omtrent 225 til 325 gram karbohydrater per dag for noen som har kosthold på 2000 kalorier per dag. Ved 30 karbohydrater per porsjon, bruker popcorn bare mellom 9 og 13 prosent av den tildelte mengden karbohydrater. Med andre ord: Å innta en porsjon popcorn kommer ikke engang i nærheten av å sette deg over din daglige grense for karbohydrater.

Fiber i popcorn

Fiber er et sammensatt karbohydrat. Komplekse karbohydrater blir mindre bearbeidet og fordøyes saktere enn enkle karbohydrater, som raffinert sukker. Fiber fremmer tarmens regelmessighet og hjelper til med å kontrollere kolesterolet. Det kan hjelpe deg med å opprettholde vekten din, og kan til og med forebygge type 2-diabetes og hjerte- og karsykdommer. Fiber spiller en viktig rolle i langvarig helse.

En porsjon popcorn inneholder omtrent 6 gram fiber. Som referanse, menn under 50 år bør spise 38 gram fiber per dag og kvinner under 50 år bør ha 25 gram. Hvis du er over 50 år, bør du spise omtrent 30 gram per dag hvis du er en mann, og 21 gram hvis du er en kvinne.

Lavkarbo dietter og popcorn

Moderat kost med lite karbohydrater består vanligvis av 100 til 150 gram karbohydrater per dag. Du kan fremdeles glede deg over en servering med popcorn mens du er på en lavkarbo diett. Fiberinnholdet vil hjelpe deg med å holde deg mett, og volumet kan hindre deg i å gi etter for sug etter annen usunn mat. Hvis du velger å spise popcorn som snacks, kan det hende du må minimere andre kilder til karbohydrater akkurat den dagen. Siden popcorn bare har lite protein og svært få vitaminer og mineraler, er det kanskje ikke det klokeste valget som mat på et lavkarbokosthold, men kan absolutt nytes av og til.

Gjør popcorn sunt

Å helle på smør eller tilsette for mye salt kan ødelegge de sunne fordelene med popcorn. Kino-popcorn inneholder veldig høye mengder usunt mettet fett eller transfett, og mye kalorier. For å høste helsemessige fordeler ved popcorn, kan du poppe ditt eget popcorn hjemme. Da trenger du ikke bruke så mye smør og salt. Du kan ikke senke antall karbohydrater i popcorn ved å tilberede det hjemme, men du vil ha bedre kontroll over mengden fett, salt og kalorier.

Relaterte artikler:

Tungt fordøyelige kalorier

Hva er langsomme karbohydrater

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE