Karbohydrater i kikerter

Kikerter er en utmerket kilde til karbohydrater som gir kroppen og hjernen energi. Kikerter inneholder også mye proteiner og vitaminer.

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Å bryte ned karbohydrater

Kroppen din tar karbohydratene du spiser og gjør dem om til glukose. Den bruker deretter glukose til ditt umiddelbare energibehov, eller den lagrer glukosen til bruk senere. Du får karbohydrater fra frukt og grønnsaker, korn, meieriprodukter, så vel som med mat som er tilsatt sukker. Det finnes enkle og sammensatte karbohydrater. Komplekse karbohydrater består av stivelse og kostfiber, som begge finnes i bønner, som kikerter, frukt og grønnsaker og fullkornsprodukter. Enkle karbohydrater er raffinerte sukkerarter som finnes i sunn mat som frukt og melk, men også bordsukker, som tilsettes mange pakker og godteri. Du bør i størst mulig grad unngå enkle karbohydrater

Kikerter karbohydrater

En porsjon kikerter inneholder 45 gram, eller 35 prosent av anbefalte 130 gram karbohydrater per dag for voksne. 8 gram kommer fra sukker eller raffinerte karbohydrater. 12 gram er fra fiber, og resterende kommer fra stivelse. Menn som er 50 år eller yngre bør ha 38 gram fiber per dag, og voksne kvinner i samme aldersgruppe bør har 25 gram fiber om dagen.

Hva om jeg er diabetiker?

Selv om kikerter er rike på karbohydrater, er det ingen grunn til at diabetikere skal unngå å spise dem. Den glykemiske indeksen rangerer mat i en skala fra 1 til 100 basert på hvordan de påvirker blodsukkeret og insulinet ditt. Jo lavere glykemisk indeks, jo bedre er maten for en diabetiker å spise. 150 gram kikerter har en glykemisk indeks helt ned i 10. Hvis du kjøper og spiser dem hermetisert i saltlake, øker den glykemiske indeksen til 38.

Relaterte artikler:

Steke kikerter i panne

Kikerter protein

Om forfatteren

Legg inn kommentar