Karbohydrater i druer

0
51
Karbohydrater i druer

Næringsstoffene i druer gir en rekke mulige helsemessige fordeler, og inneholder også rikelig med karbohydrater.

Druer kommer i forskjellige farger og former. Det er røde, grønne og lilla druer, steinfrie druer og druesaft og rosiner, for nevne noe. For opptil 8000 år siden dyrket folk først druer i det som nå er Midt-Østen. I dag dyrkes 72 millioner tonn druer hvert år over hele verden, mest for å produsere vin.

Næringsstoffene i druer gir en rekke mulige helsemessige fordeler. De har blitt assosiert med forebygging av kreft, hjertesykdommer, høyt blodtrykk og forstoppelse.

Fakta om druer

  • Næringsstoffene i druer kan bidra til å beskytte mot kreft, øyeproblemer, hjerte- og karsykdommer og andre helsemessige forhold.
  • Resveratrol er et viktig næringsstoff i druer som kan gi helsemessige fordeler.
  • Druer er en god kilde til fiber, kalium og en rekke vitaminer og andre mineraler.
  • Druer er egnet for personer med diabetes, så lenge de er redegjort for i kostholdsplanen.

Karbohydrater i druer

Én kopp røde eller grønne druer som veier rundt 151 gram gir:

  • 104 kcal
  • 1,09 g protein
  • 0,24 g fett
  • 27,33 gram karbohydrat, hvorav 23,37 gram sukker
  • 1,4 g fiber
  • 288 mg kalium
  • 15 milligram (mg) kalsium
  • 0,54 mg jern
  • 11 mg magnesium
  • 30 mg fosfor
  • 3 mg natrium
  • 0,11 mg sink
  • 4,8 mg C-vitamin
  • 22 mikrogram vitamin K
  • 3 mikrogram folat

Druer inneholder også vitamin B og A, og de har høyt vanninnhold. En kopp druer inneholder over 121 gram vann. De inneholder også antioksidanter, som lutein og zeaxanthin. Skallet på røde druer inneholder fytokjemisk resveratrol, som ser ut til å beskytte mot flere kroniske sykdommer og tilstander. Flavonoidene myricetin og quercetin finnes også i druer. Disse hjelper kroppen til å motvirke skadelig dannelse av frie radikaler.

Tips

Druer er tilgjengelige året rundt. Velg druer som er faste å ta på. De oppbevares best i kjøleskapet og bør vaskes før de spises. Den beste måten å spise druer på er som en frisk frukt.

Her er noen nyttige tips for å innlemmer mer druer i kostholdet:

  • Skjær druer i to og legg dem til en kyllingsalat.
  • Lag en fruktcocktail med friske druer, ananas, skiver fersken og jordbær.
  • Frys druer og spis dem som snacks eller dessert på en varm dag.
  • Ta en kopp friske druer for en rask snacks på 100 kalorier

Relaterte artikler:

Gode kilder til karbohydrater

Hva er langsomme karbohydrater