Kan vegetarianere spise fisk

Det er finnes mange misoppfatninger om hva et vegetarisk kosthold er og ikke er. Ett av dem er om vegetarianere kan spise fisk eller ikke.

Kan vegetarianere spise fisk?

Selv om det er mange gråsoner når det gjelder hva vegetarianere spiser, blir det å spise kjøttet til ethvert dyr aldri ansett for å være vegetarisk. Det inkluderer også fisk. Fisk er altså ikke en del av et vegetarisk kosthold. Fisk og sjømat av noe slag – akkurat som annet kjøtt – er ikke vegetarisk.

Kan jeg spise fisk hvis jeg er vegetarianer?

Å være vegetarianer er et valg. Du kan spise hva du vil, burgere, kylling, fisk eller meieriprodukter. Hvis du velger å være vegetarianer, har du bestemt deg for å unngå disse matvarene. Det er mange grunner til at folk velger å være vegetarianere, inkludert dyrevelferd, miljø, bærekraft og global oppvarming. Din grunn kan være annerledes enn andres, eller du kan dele lignende overbevisning med de fleste vegetarianere.

Hva er en pescetarianer?

Hvis du er vegetarianer som vil spise fisk, kan det være lurt å vurdere hvorfor du vil spise fisk og hvorfor du vil være vegetarianer. Hvilken liste over grunner er viktigere for deg? Det er en personlig avgjørelse som alle må komme til på egen hånd. Du kan imidlertid være en pescetarianer og nyte fisk og sjømat. Du kan også være en fleksitarianer, som ikke egentlig er noen ting, men noen ganger brukes for å beskrive en semivegetarianer. Du kan også ganske enkelt foretrekke å spise vegetariske måltider mesteparten av tiden. Men du vil ikke bli betraktet som en ekte vegetarianer med mindre du avstår fra å spise kjøtt og fisk helt.

Relaterte artikler:

Hvorfor fisk er bra for kroppen

Hvilken fisk er sunnest

Om forfatteren

Legg inn kommentar