Kan man trene hver dag

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Mange løpere har nok stilt seg spørsmålet om man kan trene hver dag, og om dette er noe som bare er forbeholdt eliten. Svaret er ja, du kan trene hver dag!

Er det mulig å trene hver dag?

Som mosjonistløper kan det virke utopisk å trene hver dag. Trener du hver dag får du jo ingen restitusjon. Eller? Det kommer helt an på hvordan du trener, om hvor mye du trener og med hvilken intensitet. En enkel måte å planlegge løpetrening hver dag er å ta den totale treningsmengden du er i stand til å løpet av en treningsuke, og fordele denne treningen utover hver dag i uka. Deretter må du se på hvor mye du skal trene med lav, moderat og hard intensitet i løpet av en uke. Husk at minimum 80 prosent av treningen du skal gjennomføre bør være med lav intensitet. Resterende kan være trening med moderat til hard intensitet. For at det skal være mulig for deg å trene hver dag, er du nødt til å gjennomføre treningsøkter med svært lav intensitet, også kalt restitusjonstrening. Disse treningsøktene må være med lav nok intensitet, slik at de ikke avbryter en pågående restitusjonsprosess.

Hvordan trene kondisjon hver dag

Du kan gjøre følgende for å trene kondisjon hver dag. Ta utgangspunkt i total treningsmengde i løpet av uka, og fordele treningen på ukedagene. Ha som mål å trene 1-2 treningsøkter med moderat intensitet, mens resterende kan være med lav intensitet. Ha alltid resitusjonstrening etter harde treningsøkter og langturer, hvis det er en del av ditt treningsprogram. Avhengig av ditt formnivå, kan du ha 2-3 treningsøkter med restitusjonstrening i løpet av en treningsuke.

Trene hver dag en måned

Ha som mål å trene hver dag en måned for å se hvordan kroppen responderer på treningen. Hvis du etter en uke eller begynner å bli sliten, stiv og støl, er sannsynligheten stor for at treningsbelastningen er for høy. Da bør du umiddelbart ha 1-2 dager med hvile, før du gjenopptar treningen igjen, men med lavere treningsmengde. Justere treningsmengde og intensitet for at du skal greie å trene hver dag og likevel greie å restituere tilstrekkelig.

Litt trening hver dag

Litt trening hver dag kan være resepten for å lykkes. Om det betyr at du trener 5, 10 eller 15 minutter flere dager i uka, spiller ingen rolle. Det som er viktig er at du trener regelmessig. Å trene regelmessig og variert hver dag vil gi deg den beste formutvikling, sikre høy forbrenning, og samtidig bidra til å forebygge skader, vel og merke hvis du trener i takt med hva kroppen din til enhver tid tåler av treningsbelastning.

Relaterte artikler:

Trene hver dag

Litt trening hver dag

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar