Kan man spise havregryn på lavkarbo

Kan man spise havregryn på lavkarbo? Lær mer om du bør spise havregryn på lavkarbo, og hvor mye karbohydrater brød kan inneholde.

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Brød og korn

Brød er viktig mat i mange kulturer. Den kommer i mange forskjellige former, inkludert brød, bagels, flatbrød og tortillaer. Mange av disse brødsortene inneholder mye karbohydrater. Dette gjelder for hele kornsorter og de som er laget av raffinert mel.

Selv om antall karbohydrater vil variere basert på ingredienser og porsjonsstørrelser, har du noen gjennomsnittstall for populære brød her:

  • Hvitt brød (1 skive): 14 gram karbohydrater, hvorav 1 er fiber
  • Fullkornsbrød (1 skive): 17 gram karbohydrater, hvorav to er fiber
  • Tortilla lefse (stor): 36 gram karbohydrater, hvorav to er fiber
  • Bagel (3-tommers): 29 gram karbohydrater, hvorav 1 er fiber

De fleste korn, inkludert ris, hvete og havre, har også mye karbohydrater og må begrenses eller unngås på lavkarbo-diett.

Avhengig av din toleranse for karbohydrater, kan du spise en sandwich, burrito eller bagel gi deg tilnærmet dagsbehov for karbohydrater. Hvis du fremdeles vil glede deg over brød, kan du lage dine egne lavkarbo-brød hjemme.

Kan du spise havregryn på lavkarbo diett?

Det er ikke noe som heter «lavkarbo-korn», men havremel er lavere i netto karbohydrater enn mange andre korn. En vanlig serveringsstørrelse er vanligvis 1/2 kopp tørr havre. En porsjon naturlig, fullkorns havregryn gir 28 gram karbohydrater og 24,5 gram netto karbohydrater. Lettkokt havregryn er litt lavere i karbohydrater, med 27 gram og 23 netto gram.

Anbefalt mengde av karbohydrater når du går på lavkarbo diett, kan variere mellom 15-35% av ditt daglige kaloribehov. Så svaret er ja, du kan også spise havregryn på lavkaloridiett, forutsatt at mengden karbohydrater ikke overstiger hva som er anbefalt inntak.

Relaterte artikler:

Lavkarbo rundstykker med cottage cheese

Lavkarbo vafler med fløte

Om forfatteren

Legg inn kommentar