20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Kan gravide ta paracet

Før du tar medisiner når du er gravid, må du alltid søke råd fra fastlege eller jordmor. Lær mer om det er trygt for gravide å ta paracet.

Kan gravide ta paracet?

Hvis du er gravid og føler at du trenger å ta smertestillende, er det vanligvis trygt å ta paracetamol. Men før du tar medisiner når du er gravid, bør du få råd fra jordmoren eller fastlegen. Når du er gravid, er paracetamol det foretrukne valget for å behandle:

  • mild eller moderat smerte
  • høy temperatur (feber)

Paracetamol har blitt brukt rutinemessig i alle stadier av svangerskapet for å redusere en høy temperatur og for smertelindring. Det er ingen klare bevis på at det har noen skadelige effekter på en ufødt baby. Men som med alle medisiner som er tatt under graviditet, bruk alltid paracetamol med den laveste effektive dosen på kortest mulig tid. Hvis den anbefalte dosen paracetamol ikke kontrollerer symptomene dine eller du har vondt, bør du alltid rådføre deg med jordmor eller fastlege.

Paracetamol med koffein

Tabletter som har kombinert paracetamol og koffein anbefales ikke. Høye nivåer av koffein kan føre til at babyer har en lav fødselsvekt, noe som kan øke risikoen for helseproblemer senere. For mye koffein kan også forårsake spontanabort. Du trenger ikke kutte ut koffein helt, men ikke ha mer enn 200 mg om dagen.

Ibuprofen under graviditet

Rådene om å ta ibuprofen når du er gravid er forskjellige. Det kommer an på hvor mange uker gravid du er.

Unngå medisiner under graviditet

Ideelt sett bør du unngå å ta medisiner når du er gravid, spesielt i løpet av de første tre månedene. Forhold som forkjølelse eller mindre smerter, trenger ofte ikke å behandles med medisiner. Hvis du føler at du trenger å ta medisiner når du er gravid, snakk med jordmoren eller fastlegen først. Du kan også få råd fra ditt lokale apotek. Hvis du tar medisiner når du er gravid, bør du alltid bruke den laveste, effektive dosen på kortest mulig tid. Hvis den anbefalte dosen ikke kontrollerer symptomene dine, eller du ofte har smerter, få råd fra fastlege eller jordmor.

Relaterte artikler:

Kan man ta paracet når man er gravid

Sliten etter lungebetennelse

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!