ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Kan gravide spise sopp

Sopp har lite kalorier og er rike på proteiner. Lær om fordelene med å spise sopp, og hvilken sopp du kan spise når du er gravid.

Kan gravide spise sopp?

Ja, det er trygt å konsumere sopp under graviditeten, men unngå rå sopp da de er kreftfremkallende. Ikke alle sopp er spiselige, og det er viktig å vite forskjellen. Kokte eller tørkede sopp er gode, da de er svært næringsrike og er rike på vitaminer, mineraler og sporstoffer.

Hva er fordelene med å spise sopp under graviditet?

Sopp tilbyr utmerket ernæring for den voksende babyen din. Å inkludere dem i det vanlige kostholdet ditt hjelper deg å dele fordelene med babyen i livmoren.

Rikelig med vitamin B

Sopp er naturlige kilder til B-komplekse vitaminer inkludert tiamin (B1), riboflavin (B2), Niacin (B3) og pantotensyre (B5), som er gunstig for moren å være og babyen. Tiamin og niacin hjelper til med hjernens utvikling av babyen, lindrer tretthet og øker energien. Riboflavin hjelper med å holde huden sunn, forbedrer synet og utvikler sterke bein, muskler og nerver. Pantotensyre forhindrer fordøyelsesproblemer.

D-vitamin fremmer sunne bein

Vitamin D-mangel i svangerskapet kan føre til tretthet, ryggsmerter, beinsvakhet og depresjon. Å legge sopp til kostholdet ditt kan gi deg rikelig med vitamin D. Det hjelper med å absorbere kalsium i kroppen, for å danne sterke bein og tenner i babyen.

Protein og fiber

Protein og fiber finnes rikelig i sopp. Protein er nødvendig for den generelle utviklingen av babyen din, da det bidrar til muskelmassen. Fiber hjelper til med å forhindre irritable forhold som forstoppelse og tretthet, og holder deg aktiv og klar for en jevn levering.

Jern fremmer hemoglobinnivået

Kroppen din trenger mer hemoglobin etter hvert som blodvolumet øker under graviditet. Sopp er en utmerket kilde til jern, som hjelper til med å produsere hemoglobin og røde blodlegemer i både mor og foster.

Antioksidanter øker immunforsvaret

Antioksidanter (selen og ergothionein) som er til stede i sopp styrker immunforsvaret og holder deg sykdomsfri og sunn under graviditeten. Sopp inneholder også sink, kalium og selen, som hjelper babyens vekst og utvikling.

Hvilken type sopp kan du spise?

Sopp som du kan spise under graviditeten inkluderer:

  • Hvit knappsopp er en vanlig variasjon som finnes overalt. Du kan gjenkjenne dem ved deres blekhvite skudd med en flekkete topp. Toppen er smakfull og kan brukes til å lage deilige retter. Skuddet inneholder fiber, som brukes til å lage buljonger og lapskauser.
  • Shiitake-sopp er svart og har en bladrik struktur, og populært brukt i kinesisk mat. Shiitake og maitake er medisinske sopp, som har høye nivåer av beta-glucan, et polysakkaridsukker og fiber. Det er et antitumor-, kreft-, antibakterielt-, sopp- og antioksidantstoff.
  • Porcini-sopp (Boletus edulis) er gylden i fargen og er svært smaksrik. Dette er de dyreste soppene og brukes i italiensk mat.
  • Ekte morellsopp (Morchella) er en vill variant, men har en spiselig stamme som kommer med en hul stilk. Forsikre deg om at du rengjør og koker dem ordentlig, da disse soppene sannsynligvis vil forårsake allergiske reaksjoner og gastrointestinal forstyrrelse.
  • Kastanjesopp (Agaricus bisporus) ser ut som hvite knappesopp, men har en brun hette og rosa til mørkebrune gjeller. De har en sterk smak og ser ut som en mørkere belastning av knappesopp.

Relaterte artikler:

Kan gravide spise roastbiff

Kan gravide spise leverpostei

Om forfatteren

Legg inn kommentar