OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

+10% EKSTRA MED RABATTKODE OK10

*SPAR 20% PÅ ALLE JAKKER MED KODEN JAK2020-50% RABATT!

Kan gravide spise roastbiff

Roastbiff kan inneholde bakterier og stoffer som kan utgjøre en helserisiko for gravide. Lær mer om du kan spise roastbiff når du er gravid.

Kan gravide spise roastbiff?

Næringsstoffene fra matvarene du spiser, er med på å støtte babyens utvikling og vekst. Selv om kjøtt av roastbiff kan virke som et sunt alternativ ved måltidet, inneholder roastbiff usunne komponenter og bakterier som kan utgjøre en helserisiko for både deg og din ufødte baby. Ta alltid kontakt med legen din hvis du mistenker at du har spist forurenset oksekjøtt, eller hvis du har symptomer på infeksjon.

Fakta om roastbiff

Roastbiff har en tendens til å være rik på natrium, noe som kan forårsake overflødig væskeansamling, og være usunt for både deg og det ufødte barnet ditt hvis du har høyt blodtrykk. I tillegg kan forhåndskokt kjøtt som roastbiff inneholde en skadelig bakterie som kalles Listeria. Listeria-bakteriene kan ikke bare gjøre mor syk, men de kan også krysse gjennom morkaken og skade babyen. Det kan også overføres via fødselskanalen under fødselen.

Komplikasjoner når du spiser roastbiff under graviditet

Listeria-bakteriene kan gi symptomer som feber, kvalme, muskelsmerter, hodepine og oppkast. Hvis infeksjonen forflytter seg til nervesystemet ditt, kan det føre til desorientering og kramper. I alvorlige tilfeller kan listeria forårsake livstruende komplikasjoner som blodinfeksjoner eller en infeksjon i hjernehinnene som kalles hjernehinnebetennelse. Det kan også smitte din ufødte baby og føre til for tidlig fødsel, spontanabort eller til og med dødfødsel. Du kan bidra til å forhindre disse alvorlige komplikasjonene ved å bli behandlet med antibiotika så snart du mistenker infeksjon.

Forholdsregler når du spiser kjøtt under graviditet

Hvis du spiser kjøtt av storfe, koker du det til det er dampende varmt. Grundig oppvarming av roastbiff før du spiser det vil drepe listeria-bakteriene, og dermed gjøre det trygt å spise mens du er gravid. Hold væsken fra kjøttpakken med roastbiff fra andre matvarer, kokeplater eller redskaper for å forhindre kryssforurensning.

Hva du kan spise i stedet for roastbiff

Hvis du heller vil unngå roastbiff fra oksekjøtt, kan du velge alternativer som:

  • biff
  • grillet kylling
  • grillet kalkun
  • kjøttboller
  • tunfisk

På grunn av det høye kvikksølvnivået, bør tunfisk imidlertid begrenses til to ganger i uken. Saltet og tørket kjøtt som pepperoni og salami kan også alternativer. Velg versjoner med lavere natrium og fettinnhold, siden tørket kjøtt har en tendens til å være rik på natrium og mettet fett.

Relaterte artikler:

Kan gravide spise blåskjell

Kan gravide spise mozzarella

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

BESTSELGERE!

HØSTKUPP!

INNSPURT!

20-50% RABATT!