ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |
En del kvinner unngår sjømat som reker under graviditet, fordi det er anbefalt. Lær mer om du kan spise reker under graviditet.
Kan gravide spise reker?
Ja, gravide kan faktisk spise reker. Det betyr ikke at du skal spise det daglig, men det betyr at du og babyen kan dra nytte av noen av de gode næringsstoffene i reker. La oss se litt nærmere på noen av anbefalingene for å spise reker og annen sjømat under graviditet, i tillegg til noen forholdsregler du bør ta.
Hva er anbefalingene for å spise reker under graviditet?
Når det gjelder å spise reker under svangerskapet, unngår noen kvinner det som pesten, fordi de har blitt fortalt at all sjømat ikke er greit under graviditet. Men selv om det er sant at du bør unngå noen typer sjømat under graviditet, er reker ikke på denne listen. Sjømat kan faktisk gi gravide og ammende kvinner næring som bidrar til babyens vekst og utvikling. Likevel er det viktig å ha en klar forståelse av hva slags sjømat som er trygg, og hvilken sjømat du bør unngå.
I utgangspunktet bør du unngå sjømat med høyt nivå av kvikksølv. Dette er viktig fordi kvikksølv kan skade en voksende babys nervesystem. Sjømat med høyt kvikksølvnivå inkluderer:
- sverdfisk
- hai
- makrell
- fersk tunfisk
Sjømat som inneholder lite kvikksølv er derimot helt trygt å spise under graviditet. Dette inkluderer reker – men ikke bare reker. Hvis smaksløkene dine skriker etter sjømat generelt, kan du spise noe av følgende:
- reke
- lyr
- malle
- laks
- ørret
- tunfisk på boks
- torsk
Ikke glem at disse fremdeles kan inneholde noe kvikksølv. Som en generell retningslinje, bør gravide kvinner ikke spise mer enn to eller tre porsjoner sjømat per uke.
Forholdsregler når du spiser reker under graviditet
Bare fordi reker er trygge å spise under graviditet, betyr ikke det at det ikke er noen forholdsregler du bør ta. For å være trygg, unngå rå sjømat helt under graviditet. Graviditet kan redusere immunforsvaret ditt, og når du spiser rå eller underkokt sjømat, kan det øke risikoen for å få en matbåren sykdom.
Unngå derfor rå sushi, sashimi, østers, ceviche og andre typer ukokt sjømat. Husk at dette ikke betyr at du må ta farvel med sushi helt de ni månedene graviditeten tar. De fleste sushirestauranter har tilberedte alternativer som inkluderer stekte reker eller annen sikker sjømat.
Relaterte artikler:
Referanser
ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |