Kan gravide spise pesto

Når du er gravid er pesto superpraktisk, og gjør pasta til et velsmakende måltid. Forståelig nok har gravide noen ganger bekymringer for om pesto er trygt eller ikke. Kan gravide pesto spise pesto?

Pesto er generelt trygt under graviditet, men man bør være varsom, ettersom pesto kan være utsatt for forurensning hvis den er fersk. Pesto i boks er nesten alltid trygt for gravide, da den er sterilisert eller pasteurisert. Når den åpnes, bør pesto lagres riktig for å forhindre bakterievekst.

Er pesto trygt under graviditet?

Pesto er generelt trygt å spise når du er gravid. Når det er sagt, kan den være utsatt for forurensning og må brukes og lagres på riktig måte. Hovedproblemet med pesto under graviditet er mer å gjøre med teksturen i stedet for de vanlige ingrediensene.

Pesto har en ganske kort holdbarhet, så det er best å prøve å lage den fersk hjemme. Hvis du bruker kjøpt pesto, bør du bruke den helt etter at den er åpnet i løpet av få dager, etter at du har lagret den i kjøleskapet. Hjemmelaget pesto kan vare opptil syv dager i kjøleskapet, og nedkjølt pesto kan vare opptil to uker.

Imidlertid, hvis pestoen din begynner å lukte vondt, eller hvis teksturen eller fargen endres tidligere enn dette, er det best å kaste den. Et vanlig problem er mugg på toppen av pestoen der noen ingredienser skiller seg fra oljen. For å forhindre dette kan du toppe pestoen med ekstra olivenolje.

Upasteurisert vs pasteurisert pesto under graviditet

Vanligvis vil merker kombinere pestoingrediensene rå, men deretter pasteuriseres og emballeres for å øke holdbarheten. Fersk pesto er kanskje ikke pasteurisert, så sørg for å spørre først. Hvis du er i tvil, sørg for at den har blitt oppvarmet nok til å drepe eventuelle patogener, for å være på den sikre siden. Oppvarming av matvarer til minst 75 ° C i 30 sekunder bør drepe bakterier.

Pesto fra en butikk er vanligvis trygg, men bør oppbevares i kjøleskap etter at den har blitt åpnet. Fersk pesto fra et marked eller som ble laget hjemme, må til enhver tid kjøles ned.

Relaterte artikler:

Tidlige tegn på graviditet

Gravid uke 17

Om forfatteren