Kan gravide spise mozzarella

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Gravide anbefales å unngå mange ostetyper under graviditet, på grunn av risikoen for en bakteriesykdom. Men kan gravide spise mozzarella?

Kan gravide spise mozzarella?

Gravide anbefales å unngå mange ostetyper under graviditet på grunn av risikoen for en bakteriesykdom som kan skade både mor og baby. Andre typer ost er imidlertid et sunt tilskudd til et graviditetsdiett, og det å inkludere mozzarella i moderasjon gir flere helsemessige fordeler. Mozzarella er tilgjengelig strimlet, skivet og hel, noe som gjør det enkelt å legge til mange forskjellige oppskrifter.

Fordeler med ost

Ost er et meieriprodukt, noe som betyr at det er en sunn kilde til kalsium. Kalsium er nødvendig for babyens utvikling av bein og tenner. Mozzarellaost er også en god måte å øke proteininntaket, som er viktig for babyens muskler, celler og generell vekst og utvikling. Velg lett eller delvis skummet mozzarella, som vil hjelpe deg å holde mettet fett og kaloriinnhold moderat.

Pasteurisering av ost

Mozzarellaost er typisk pasteurisert, men hvis den ikke er det, øker risikoen din for listeria. Listeria er en matbåren sykdom som kan forårsake komplikasjoner under graviditet, inkludert spontanabort, for tidlig fødsel og dødfødsel. Pasteurisert mozzarella utgjør ikke denne risikoen, fordi pasteuriseringsprosessen dreper bakteriene som forårsaker listeria. Les produktinformasjon nøye for å være sikker på at produktet du kjøper er pasteurisert og trygt å spise. Noen typer fersk mozzarella pakket i væske er kanskje ikke trygge, så husk å lese etiketten før du kjøper. Når du spiser på restaurant, spør kokken om de bruker upasteuriserte oster og unngå dem hvis du noen gang er i tvil.

Symptomer på listeria inkluderer:

  • hodepine
  • muskelsmerter
  • feber
  • kvalme
  • oppkast

Hvis du ikke blir behandlet, kan du oppleve en stiv nakke og kramper. Hvis noen av disse symptomene dukker opp under graviditeten, må du kontakte legen din umiddelbart for behandling, fordi tidlig intervensjon med antibiotika reduserer sjansene for helseproblemer.

Relaterte artikler:

Kan gravide spise honning

Kan gravide spise sushi

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar