Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Kan gravide spise leverpostei

Det er en liten risiko for å få toksoplasmose hvis du spiser rått og underkokt kjøtt. Lær mer om gravide bør spise leverpostei.

Kan gravide spise leverpostei?

  • kjøtt som kylling, svinekjøtt og storfekjøtt, så lenge de er godt tilberedt uten spor av rosa eller blod; Vær spesielt forsiktig med fjærkre, svinekjøtt, pølser og burgere
  • kaldt, ferdigpakket kjøtt som skinke og corned beef
  • Hva du skal være forsiktig med
  • kaldt spekemat, som salami, pepperoni, chorizo ​​og prosciutto (med mindre det er tilberedt grundig)

Hva du bør unngå

  • rått eller underkokt kjøtt
  • lever og leverprodukter (leverpostei)
  • alle typer pâté, inkludert vegetarisk pâté
  • viltkjøtt som gås, patridge eller fasan

Hvorfor du ikke bør spise leverpostei under graviditet

Det er en liten risiko for å få toksoplasmose hvis du spiser rått og underkokt kjøtt, noe som kan forårsake spontanabort. Spekemat blir ikke tilberedt, så de kan parasitter i dem som forårsaker toksoplasmose. Lever og leverprodukter har mye A-vitamin i seg. Dette kan være skadelig for en ufødt baby. Kjøttpålegg kan inneholde blyskudd.

Leveren inneholder en høy konsentrasjon av vitamin A. Den nøyaktige mengden som finnes i forskjellige kilder vil variere. For eksempel vil storfekjøttlever ha høyere grad av vitamin A enn kyllinglever. Men selv i små mengder kan det forårsake skade på grunn av formen den finnes i.

A-vitaminet i leveren er i form av retinol

For høyt inntak av vitamin A i denne preformede versjonen kan føre til fødselsdefekter. Defektene kan være i form av mutasjoner og kan til og med føre til utvikling av kreftceller. Så retinol anses som skadelig for gravide og bør unngås i noen form. Det er også høyt i kolesterol, noe som er farlig for alle.

Hvor mye å konsumere av leverpostei og lever?

Det er ingen klare bevis som foreskriver en viss mengde lever som kan konsumeres mens du er gravid. Så alt avhenger av din personlige vurdering. Å unngå det vil imidlertid være det beste handlingsforløpet. Du kan ha andre former for kjøtt som er tryggere. Det sies at omtrent 2500 internasjonale enheter A-vitamin kan trygt konsumeres per dag under graviditet. Kvinner som tar en høyere mengde risikerer som nevnt å få fødselsdefekter og komplikasjoner.

Relaterte artikler:

Kan gravide spise bacon

Kan gravide spise blåskjell

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE