Kan gravide spise jordbær

Jordbær inneholder mange essensielle næringsstoffer, blant annet folat og kalium. Men er det trygt for gravide spise jordbær?

Kan gravide spise jordbær?

Vask jordbærene før inntak for å fjerne forurensninger og giftstoffer eller sykdomsfremkallende mikroorganismer som kan være utrygge under graviditeten. Ferske og rene jordbær er trygge under svangerskapet så lenge du spiser dem med måte.

Næringsinnhold i jordbær

Én kopp skivet jordbær tilsvarer 166g, noe som kan gi 53 kg, 12,75 g karbohydrat, 27 mg kalsium, 22 mg magnesium, 40 mg fosfor, 254 mg kalium, 40 mg folat og 97,6 mg vitamin C. Med så mange essensielle næringsstoffer, tilbyr jordbær flere helsemessige fordeler for gravide.

Fordeler med jordbær under graviditet

Jordbær kan gi deg dagsbehovet av forskjellige næringsstoffer. La oss se noen få av dem her:

  • Folsyre: Studier antyder at 400 mg folsyre kan redusere risikoen for fødselsdefekter med 50%. Jordbær har naturlig dette næringsstoffet og hjelper deg med å møte dagsbehovet for folsyre.
  • C-vitamin: Et fall i antall røde blodlegemer i kroppen øker risikoen for anemi. Forbruk av matvarer som jordbær, som er rike på vitamin C, hjelper til med bedre absorpsjon av jern for å danne røde blodlegemer.
    Mineraler: C-vitamin- og mineralinnholdet i jordbær kan bidra til å opprettholde immuniteten din, noe som igjen hjelper til med å forebygge sykdommer.
  • Kalium: Under graviditet er en kvinnes dagsbehov for kalium 4700 mg. Dette næringsstoffet er naturlig til stede i jordbær og kan bidra til å opprettholde blodtrykk, muskelkontroll, nervefunksjon og elektrolyttregulering.
  • Andre fordeler: Jordbær inneholder også andre viktige næringsstoffer som vitamin B6 og fiber. Skjønt i mindre mengder kan det å spise frukt rutinemessig hjelpe deg med hormonregulering, kroppsvekst og fordøyelsesbesvær.

Som all annen mat du spiser under graviditeten, bør jordbær også konsumeres i begrensede mengder. Å spise frukt i overkant kan være problematisk.

Hva er mulige bivirkninger av å spise jordbær i svangerskapet?

Hvis du er allergisk mot jordbær, bør du unngå frukten, da den kan være skadelig for graviditeten. Vanligvis forekommer jordbærallergi hos personer som har en bjørk-pollenallergi. Reaksjonene inkluderer betennelse og kløe i halsen eller munnen. Jordbær er blant matvarene som inneholder plantevernmidler. Så velg organiske jordbær fremfor de vanlige. Husk alltid å vaske jordbærene før du spiser dem. Hvis du tar medisiner og er bekymret for at de vil reagere med jordbær, snakk med legen din om det. Hvis legen din gir deg klarsignal, kan du nyte smaken og fordelene med jordbær, men med måte.

Relaterte artikler:

Er jordbær en nøtt

Energibarer med jordbær

Om forfatteren

Legg inn kommentar